Κέικ αφράτο στο ταψί _

To πιο αφράτο κέικ στο ταψί με σπορέλαιο που έχετε δοκιμάσει.

Με τον καφέ μας μας αρέσει να απολαμβάνουμε συνήθως κι ένα κομμάτι κέικ. Αν σας άρεσε το Κέικ Τόσκα : Το Tosca Cake είναι η απόλυτη Σουηδική συνταγή τότε σίγουρα θα λατρέψετε και το συγκεκριμένο κέικ. Είναι ένα κέικ στο ταψί που γίνεται με σπορέλαιο και είναι σκέτος αφρός.

Είναι πολύ εύκολο και γλυκό. Είναι ένα κέικ ιδανικό για τον καφέ, για πρωινό, για να φυλέψετε τα παιδιά σας ή για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι ούτε πολλά ούτε ακριβά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο στο μείγμα μας. Μέσα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει στο μεταξύ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την βανίλια.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για ακόμη 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Κέικ Snickers χωρίς αυγά (βίντεο)

Tips για το Κέικ αφράτο στο ταψί

H μέτρηση των υλικών γίνεται με το ίδιο ποτήρι των 200 ml. Αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού.

Κέικ_ αφράτο_ στο_ ταψί_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close