Κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε

Συνταγή για Κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε. Κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε με μπεσαμέλ, κεφαλοτύρι, γκούντα και φύλλο σφολιάτας.

Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε με ανάμεικτο κιμά, σπιτική μπεσαμέλ με φρέσκο γάλα και αλεύρι, γκούντα, κεφαλοτύρι και φύλλα σφολιάτας. Είναι μία πραγματικά πεντανόστιμη κιμαδόπιτα που μπορείτε να την φτιάξετε για βραδινό αλλά και για τον γιορτινό σας μπουφέ.

Θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε ακόμη και στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σαν ορεκτικό. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ό,τι κιμά σας αρέσει ενώ στον κιμά μπορείτε να βάλετε και λίγη σάλτσα ντομάτας αν σας αρέσει ή να τον σβήσετε με λίγο λευκό κρασί.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε :

Κιμαδόπιτα -με- κιμά- που- περίσσεψε-

Εκτέλεση για τον κιμά

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών. Σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και αφού ασπρίσει αποσύρουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο στο αλεύρι και να καβουρδιστεί.

Κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε

Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού

Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την μπεσαμέλ να πάρει μία βράση και προσθέτουμε αλάτι. Αποσύρουμε από την φωτιά την μπεσαμέλ και ρίχνουμε τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με κιμά που περίσσεψε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και την τριμμένη γκούντα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Στην συνέχεια σε ένα ταψί βάζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε.

Αδειάζουμε την γέμιση με τον κιμά στην μέση και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε την κιμαδόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.

Κιμαδόπιτα -με -κιμά -που -περίσσεψε-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close