Συνταγή για Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού. Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού για σχολικό κολατσιό με τον κιμά που περίσσεψε.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- σπορέλαιο 1/2 κεσεδάκι
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 3 1/2 με 4 κούπες
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό Λίγο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Τα παιδιά πολύ συχνά ζητούν πίτες ή πιτάκια τόσο σαν σχολικό κολατσιό όσο και για τον παιδικό τους μπουφέ στα πάρτι τους. Και οι μεγάλοι όμως προτιμούν συχνά τα πιτάκια για τον δικό τους μπουφέ ή το κολατσιό. Έτσι, σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού με γέμιση κιμά ή τυριού φέτας.
Δείτε ακόμη Tα τυροπιτάκια της μαμάς
Αν θέλουμε να φτιάξουμε κιμαδοπιτάκια θα φτιάξουμε μία γέμιση με ανάμεικτο κιμά, πολύχρωμες πιπεριές και μερικά ακόμη απλά υλικά ενώ για τα τυροπιτάκια θα χρειαστούμε φέτα της επιλογής μας! Με όποια γέμιση κι αν αποφασίσετε να τα απολαύσετε η ζύμη κουρού θα απογειώσει την γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Εκτέλεση για την γέμιση κιμά
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τον ανάμεικτο κιμά και ξεκινάμε να τον σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια και τις προσθέτουμε και αυτές στον κιμά.
Προσθέτουμε επίσης τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ρεγκάτο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Αφού είναι έτοιμη η γέμιση την βάζουμε στην άκρη και ξεκινάμε την ζύμη.
Εκτέλεση για την ζύμη για τα κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το στραγγιστό γιαούρτι, το σπορέλαιο, το βιτάμ και το αυγό μέχρι να γίνουν μία ωραία κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη, να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε από την ζύμη ένα μπαλάκι που θα έχει το μέγεθος ενός μανταρινιού και το ανοίγουμε με το χέρι. Βάζουμε στην μέση την γέμιση και κλείνοντας δίνοντας το σχήμα σαΐτας.
Την λεία πλευρά την έχουμε από την πάνω μεριά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη και γέμιση. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφουμε τα πιτάκια.
Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και με ένα μαχαίρι ή ρολό για πίτσα χαράσσουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Tips για τα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Αν θέλουμε αντί για κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού να φτιάξουμε τυροπιτάκια, στην γέμιση βάζουμε περίπου 1 κιλό θρυμματισμένη φέτα. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίξαμε τα κιμαδοπιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου. Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πιτάκια και με μαυροκούκι. Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε με τον κιμά που μας έχει περισσέψει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του