συνταγή-σιμιγδαλένιος χαλβάς-

Τώρα που ξεκινάει η Σαρακοστή, ένας κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο, παραδοσιακό και λαχταριστό γλυκό για να το απολαύσουμε.

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση σε σκόνη
  • καρυδια Κατά βούληση τριμμένα

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό που το απολαμβάνουμε σε κάθε περίοδο νηστείας, την Σαρακοστή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα! Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία κλασσική συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές.

Δείτε ακόμα Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και κουκουνάρι

Είναι ένας κλασικός χαλβάς βγαλμένος από τα τεφτέρια της γιαγιάς που έχει σίγουρη επιτυχία. Μελωμένος, πιο υγιεινό γλυκό από αυτά που προτιμάμε συνήθως και με μεγάλη ιστορία από πίσω του. Εμείς το απολαμβάνουμε κάθε χρόνο και είπαμε να τον τιμήσουμε δεόντως και την περίοδο της Σαρακοστής.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά

συνταγή-σιμιγδαλένιος χαλβάς-

Εκτέλεση για τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά

Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Την ίδια στιγμή βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού σε χαμηλή φωτιά την ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά, γιατί μπορεί να σας κάψει.

Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαναβάζουμε στην εστία και πάλι την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, οπότε αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.

Αφήνουμε τον χαλβά σε θερμοκρασία δωματίου, στην φόρμα του κέικ για περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας την φόρμα σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα σε σκόνη και τριμμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.

συνταγή-σιμιγδαλένιος χαλβάς-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close