Συνταγή για αφράτες κλειστές, ατομικές πίτσες για βραδινό, για το ταπεράκι της παραλίας ή τις διακοπές με σπιτική ζύμη με μαγιά, φέτα και πιπεριές.
Από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαλακό
- Γάλα φρέσκο 100 ml χλιαρό
- αυγα 1
- νερό 150 ml χλιαρό
Υλικά
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένη
- πιπεριά 2-3 πράσινες
- ντοματα 2-3 ψιλοκομμένες
- κασέρι 200 γραμμάρια περίπου σε κύβους
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
Τάρτα σαν πίτσα με σφολιάτα
Αν ψάχνατε μία συνταγή για πίτσα με σίγουρη επιτυχία τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις ατομικές πίτσες, με την αφράτη, φουσκωτή ζύμη με μαγιά και γέμιση με φέτα, πιπεριές και μερικά ακόμη απλά υλικά. Ατομικές πίτσες με μεσογειακά αρώματα και χρώματα που θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κλειστές ατομικές πίτσες:
Εκτέλεση για τις κλειστές ατομικές πίτσες
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και μέσα στη λακκούβα βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το αυγό, το φρέσκο γάλα και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη κι αν βγει λίγο σφιχτή συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 30 λεπτά και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε σε μακρόστενο παχύ φύλλο. Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου την θρυμματισμένη φέτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και στο τέλος το κασέρι σε κύβους.
Μία ζύμη αφρός για όλα: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια
Κλείνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Τέλος τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και τοποθετούμε από πάνω κομματάκια πιπεριάς, κομματάκια ελιάς, κομματάκια ντομάτας και κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος