Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης

Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης. Συνταγή για  κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με κεφίρ και ανθότυρο. Σήμερα θα φτιάξουμε μία νόστιμη και πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με κεφίρ, ανθότυρο, κολοκυθάκια, φιστίκι Αιγίνης και μερικά ακόμη υλικά. Είναι πεντανόστιμη και λαχταριστή και σίγουρα μπορεί να σας λύσει τα χέρια σχετικά με το σχολικό κολατσιό ή το κολατσιό στην δουλειά.

Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτήν την κολοκυθόπιτα που είναι άκρως αφράτη και μαμαδίστικη και δεν μας τρώει πολύ χρόνο στο να ανοίγουμε φύλλο και να λερώνουμε σκεύη. Αξίζει να την δοκιμάσετε αν θέλετε να φέρετε τις παραδοσιακές συνταγές στην κουζίνα σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης.

Κολοκυθόπιτα-με φιστίκι Αιγίνης-συνταγή-

Εκτέλεση για την Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης

Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα ξερά κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια μας και τα φιστίκια Αιγίνης.

Επίσης βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον μάραθο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το κεφίρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.

Δείτε ακόμα Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο Βηρυτού

Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις το μείγμα γίνει χυλός τον μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον χυλό με σουσάμι και ψήνουμε την κολοκυθόπιτα μέχρι να ροδίσει στους 220 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Tips για την Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης

Μπορούμε να την ψήσουμε και σε ταψί.

Κολοκυθόπιτα-με φιστίκι Αιγίνης-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close