συνταγή-για-κομπόστα-σταφύλι-

Συνταγή για μια Φθινοπωρινή Κομπόστα σταφύλι με μόλις 2 υλικά. Που διατηρείται για ένα χρόνο! Μια ωραία ιδέα για γλυκάκι

Στην Ελλάδα η κομποστοποίηση, ξεκίνησε όταν ακόμη τα ψυγεία δεν είχαν μπει στις ζωές μας. Οι παλιές νοικοκυρές που ζούσαν σε αγροκτήματα, μάζευαν πολλά φρούτα κάθε χρόνο. Φρούτα που πολλές φορές περίσσευαν όμως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να πεταχτούν.

Έτσι είχαν ανακαλύψει μία στρατηγική για να συντηρούν τα φρούτα τους τον Χειμώνα ή το Καλοκαίρι. Τα έκαναν κομπόστα. Πλέον οι κομπόστες ίσως να θεωρούνται ξεπερασμένες. Όμως αν σου έχουν περισσέψει φρούτα και στην προκειμένη σταφύλια είναι αμαρτία να πεταχτούν. Με μόλις 2 υλικά μπορείς να απολαμβάνεις σταφύλια όλο τον χρόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κομπόστα σταφύλι:

συνταγή-για-κομπόστα-σταφύλι-

Εκτέλεση για την κομπόστα σταφύλι

Αρχικά αφαιρούμε τις ρόγες από το τσαμπί. Έπειτα τις πλένουμε καλά. Γεμίζουμε με το σταφύλι, τα εξίσου καλά πλυμένα βάζα. Ρίχνουμε στο κάθε βάζο από 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κλείνουμε το βάζο. Γεμίζουμε το κάθε βάζο με νερό.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού σταφύλι φούρνου

Κουνάμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη. Στρώνουμε μία πετσέτα κουζίνας στην κατσαρόλας και βάζουμε μέσα τα βάζα. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε σιγανή έως μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα. Αφού κρυώσουν τα φυλάμε στο ντουλάπι.

συνταγή-για-κομπόστα-σταφύλι-

Tips για την κομπόστα σταφύλι

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι τον λαιμό από τα καπάκια. Τα βάζα δεν χρειάζεται να είναι καυτά γιατί θα αποστειρωθούν στο βράσιμο. Μπορούμε να κάνουμε κομπόστες και με άλλα φρούτα, με την ίδια συνταγή.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

συνταγή-για-κομπόστα-σταφύλι-

Συντηρούνται μέχρι και 1 χρόνο σε ντουλάπι. Τα βάζα που χρησιμοποιήσαμε ήταν του ενός κιλού. Οι 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης, αντιστοιχούν σε τόσα σταφύλια, που θα γεμίζουν το βάζο του ενός κιλού. Βράζουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε, να κοχλάζει αλλά όχι να “χορεύουν” τα βάζα.

συνταγή-για-κομπόστα-σταφύλι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close