Κοτοπιτάκια αφράτα

Κοτοπιτάκια αφράτα για τον μπουφέ, το κολατσιό ή το ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι. Τα κοτοπιτάκια είναι από τα αγαπημένα μας πιτάκια και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την πιο εύκολη συνταγή για κοτοπιτάκια με αφράτο φύλλο και μία συγκλονιστική γέμιση από φιλέτο κοτόπουλου.

Σίγουρα τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα κοτοπιτάκια για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι ή στο πάρτι των μεγάλων. Επίσης μπορείτε να τα δίνετε για κολατσιό στα παιδάκια σας ή και στο άλλο σας μισό.

Δείτε ακόμα Αφράτα κοτοπιτάκια με μπεικον, μανιτάρια, και πιπεριές!

Αν θέλετε κάτι γρήγορο και χορταστικό στην δουλειά μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε να πάρετε μαζί 1-2 απο τα αφράτα κοτοπιτάκια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό, το ασπράδι αυγού, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ξεκινάμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.

Εκτέλεση για την γέμιση

Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καλά το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο ασπρίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρουμε όλα τα υλικά μας στο βούτυρο. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα. Όταν η γέμιση είναι έτοιμη προσθέτουμε την φέτα και την γραβιέρα.

Εκτέλεση για τα πιτάκια

Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε το φύλλο μας σε κομμάτια στρογγυλά, χρησιμοποιώντας το στόμιο ενός νεροπότηρου. Γεμίζουμε το κάθε στρογγυλό ζυμαράκι με την γέμιση. Κλείνουμε τα πιτάκια και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Προσθέτουμε λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Συμβουλές για κοτοπιτάκια αφράτα

Την γέμιση μπορούμε να την σοτάρουμε και σε βιτάμ.

Κοτοπιτάκια _αφράτα_ Κοτοπιτάκια _αφράτα_ Κοτοπιτάκια _αφράτα_ Συνταγή_

Κοτοπιτάκια _αφράτα_ Συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kaloti

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close