Κοτοπουλάκι στην σχάρα με σπέσιαλ πατατούλες και γευστική σως

Ένα φανταστικό και ολοκληρωμένο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ζουμερό κοτόπουλο που συνοδεύεται με πατάτες και υπέροχη σως!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, που μας τα έχει ετοιμάσει ο χασάπης – θέλουμε να είναι πλατιά γιατί ψήνονται καλύτερα! Βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο, κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, χυμό από 1 λεμονί και τοποθετούμε μέσα τα κομματια!Τα ανακατεύουμε καλά!

Ρίχνουμε αλάτι και μαυροπίπερο και ανακατεύουμε! Τοποθετούμε τα κομμάτια σε σακούλα μαζί με την μαρμάρινα και τα αφήνουμε στο ψυγείο 48 ώρες!

Στην συνεχεία, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σκουπίζουμε να μην έχουν καθόλου υγρά! Τέλος, τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στην σχάρα!

ΠΑΤΑΤΕΣ:

Κόβουμε ότι σχέδιο θέλουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκελαιο!

ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:

Βάζουμε σε ένα μπολ 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 3 κουταλιές της σούπας μελί, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο!

Κοτοπουλάκι στην σχάρα με σπέσιαλ πατατούλες και γευστική σως

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε ακόμη:Μοσχαράκι γιαουρτλού στο πήλινο ή στη γάστρα

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας εδώ


Close