Υλικά:
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- κοτόπουλο 2-3 κομμένα σε μπουκιές φιλέτο
- πιπεριά 2-3
- καρότο 1-2
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό Περίπου 1 μεγάλο ποτήρι του νερού
- κορν φλαουρ 1/2 κουταλιά της σούπας
Για το ρύζι:
Συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο με ρύζι με μελωμένη σάλτσα από κάρυ, μανιτάρια και διάφορα λαχανικά για το μεσημεριάνο όλης της οικογένειας.
Γιαουρτλού με κεμπάπ κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα μας πουλερικά και η πιο φθηνή επιλογή για κρέας. Αν λοιπόν έχετε λίγο κοτόπουλο στο ψυγείο και δεν ξέρετε πως να το μαγειρέψετε, σας έχουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία, σκέτο γλύκισμα. Κοτόπουλο με λαχανικά και κάρυ, σερβιρισμένο με ρύζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά:

Εκτέλεση για το κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και μόλις κάψει το κοτόπουλο το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει λευκό από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε κύβους, χωρίς τους σπόρους τους, τα καρότα κομμένα σε κύβους και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και το νερό και λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Καλοκαιρινό γιουβέτσι με κοτόπουλο
Φτιάχνουμε το ρύζι βάζοντας το νερό να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο κότας. Βράζουμε μέχρι να πιει τα νερά του το ρύζι και να μαλακώσει, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα και συμπληρώνοντας νερό τακτικά.
Αφού το ρύζι βράσει και μείνει με λίγο νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr