Κοτόπουλο με σάλτσα Μαδέιρα _

Συνταγή για Κοτόπουλο με σάλτσα Μαδέρα (sauce Madeira )και σπαράγγια. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό κοτόπουλο τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα πεντανόστιμα φιλετάκια κοτόπουλου με την περιβόητη σάλτσα Μαδέρα που φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο.

Η σάλτσα Μαδέρα πήρε το όνομά της από το κρασί Μαδέρα, που αποτελεί και το βασικό της συστατικό. Τα συγκεκριμένα τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου έχουν και σπαράγγια που απογειώνουν την γεύση και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες ή ρύζι.

Δείτε ακόμα Φιλέτο κοτόπουλο για δίαιτα με σώς μουστάρδας

Είναι μία εξαιρετική επιλογή για κάποιο επίσημο τραπέζι ή για το Κυριακάτικο τραπέζι μας. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή και η σάλτσα με κρασί Μαδέρα θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με την κουζίνα και θα έχετε τα πιο νόστιμα αποτελέσματα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

κοτόπουλο_με_σάλτσα Μαδέιρα_

Εκτέλεση

Σπάμε αρχικά τα σπαράγγια μας στο σημείο που ξεκινούν να είναι τρυφερά. Τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη για την γαρνιτούρα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας από το περίβλημά τους και τα σκουπίζουμε καλά. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Τα σοτάρουμε αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Σοτάρουμε τα υλικά μας για να ανταλλάξουν τα αρώματά τους.

Κατεβάζουμε από την φωτιά το σκεύος και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρου και αφού έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι στα φιλετάκια κοτόπουλου, τα θωρακίζουμε καλά, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δείτε επίσης : Κοτόπουλο γλυκόξινο με σάλτσα σόγιας

Μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο αερόθερμο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 5 με 10 λεπτά. Παράλληλα προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Το καβουρδίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε για να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε κρατήσει προηγουμένως στην άκρη. Βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τον φούρνο και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στην σάλτσα.

Βράζουμε μέχρι να μελώσει και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σπαράγγια. Μπορούμε να σερβίρουμε και με φουντίτσες μπρόκολου ή με πατάτες ή με ρύζι.

Tips για το κοτόπουλο με σάλτσα Μαδέρα

Τα φιλέτα κοτόπουλου δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά. Αν δεν έχετε κρασί Μαδέρα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 200 ml μαυροδάφνη και 50 ml κονιάκ.

κοτόπουλο_με_σάλτσα Μαδέιρα_Συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close