Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα- Αφράτα και μαλακά

Συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα. Εύκολα, αφράτα και μαλακά κουλούρια με σουσάμι, που μπορείτε να τα γεμίζετε με τυρί και γαλοπούλα ή να τα τρώτε και σκέτα.

Ιδανικά κουλούρια Θεσσαλονίκης για κολατσιό, πρωινό αλλά και για το σχολείο ή τη δουλειά και την παραλία! Γίνονται πεντανόστιμα και καλύτερα και από του φούρνου!

Δείτε ακόμη Αφράτα τυροκούλουρα Άτσμα με προζύμι από τα βάθη της Ανατολής

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπαστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν). Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουμε ένα στρόγγυλο κουλούρι.

Βάζουμε σε ένα μπολ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπολ αρκετό σουσάμι. Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείται ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

*Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.
Καλή επιτυχία!!

Κυριακή ΝικολακοπούλουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα άψητα Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα 2 Κουλούρια Θεσσαλονίκης Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα

Close