Κουλούρια- Θεσσαλονίκης -ολικής άλεσης-

Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης -Ενα  ιδανικό κολατσιό για το σχολείο, την εκδρομή, την δουλειά, ακόμη και για την παραλία.

Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι από τα αγαπημένα μας αρτύσιμα. Είναι γλυκά και χορταστικά ψωμάκια με σουσάμι, ηλιόσπορους και άλλα και φυσικά στους φούρνους μπορείς να βρεις μέχρι και γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με αλλαντικά και άλλα.

 

Σήμερα θα φτιάξουμε υγιεινά κουλούρια Θεσσαλονίκης  ολικής άλεσης, σουσάμι και ηλιόσπορους. Έχουν λίγες θερμίδες και σίγουρα είναι μία υγιεινή πρόταση για το σχολείο, την σχολή, την δουλειά ή ακόμη και την παραλία, όταν θέλουμε κάτι χορταστικό.

Κουλούρια-Θεσσαλονίκης-ολικής άλεσης-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με αλεύρι ολικής άλεσης:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη και το νερό και τα ζυμώνουμε. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για μισή ώρα. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε 10 μπαλάκια.

Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε σε κορδόνι και τα ενώνουμε με λίγο νερό. Σε ένα πιάτο βάζουμε ζάχαρη και νερό και σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει το σουσάμι και τον ηλιόσπορο.

Δείτε ακόμα Τα πιο εύκολα και νόστιμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης για το κολατσιό των παιδιών!

Βουτάμε το κάθε κουλούρι από το μείγμα με το νερό και στην συνέχεια τα περνάμε από το σουσάμι και τον ηλιόσπορο. Ψήνουμε τα κουλούρια στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Κουλούρια-Θεσσαλονίκης-ολικής άλεσης-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sophia Gazi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close