Σπιτικά αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Τζένη Τσανακσίδου. Αυτά τα σουσαμένια κουλούρια είναι τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα και μιας πρώτης τάξεως κολατσιό για σχολείο
- μαγιά 1 κύβο νωπή
- νερό 300γρ χλιαρό
- αλατι μισό κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500γρ
Υλικά
- σουσαμι Αρκετό
Για το πασπάλισμα
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι νόστιμα, αφράτα από μέσα και τραγανά απέξω κουλούρια που γεννήθηκαν στην βόρεια Ελλάδα. Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης λοιπόν μπορεί εμφανισιακά να μοιάζουν με κοινά ψωμιά όμως είναι πεντανόστιμα και έχουν μία ελαφριά γλυκιά επίγευση.
Εκτός αυτού είναι μία υγιεινή πρόταση και πολύ χορταστική γι’ αυτό και προτιμούμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης όταν θέλουμε να φάμε κάτι υγιεινό ή θέλουμε να δώσουμε ένα υγιεινό κολατσιό στα παιδιά μας. Τέλος τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι ιδανικά και για την περίοδο της νηστείας.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα- Αφράτα και μαλακά
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης που θα σας συναρπάσουν. Τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα με νόστιμο σουσάμι. Είναι ιδανικά για την παραλία, το σχολείο ή την δουλειά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τα Σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Σοφία Καρά. Δείτε παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέσα στο νερό την μαγιά μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κορδόνι. Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε το ζαχαρόνερο ανακατεύοντας την ζάχαρη και νερό. Ενώνουμε τα κορδόνια σε κουλούρια και βουτάμε το κάθε κουλούρι στο ζαχαρόνερο.
Στην συνέχεια πασπαλίζουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Tips για τα αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Τζένη Τσανακσίδου
Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά.
Τα κουλούρια της φωτογραφίας τα έφτιαξε η φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou
η συνταγή είναι της φίλης μας Alexandra Lessi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες