Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κρουασανάκι; Ειδικά όταν αυτά τα αφράτα κρουασανάκια αφρός φτιάχτηκαν από τα χεράκια μας. Για το πρωινό σας καφεδάκι και τις υπογλυκαιμίες σας.
- νερό 1 ποτήρι
- ζαχαρούχο γάλα Μισό κουτί
- σπορέλαιο Μισό φλιτζάνι
- αυγα 2
- μαγιά 1μιση κυβάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 800-900 γραμμάρια
Υλικά
- μερεντα 400 γραμμάρια
Για το γέμισμα
Τα κρουασανάκια είναι η αδυναμία μας και ποτέ δεν μπορούμε να σταματήσουμε μόνο στο ένα. Σήμερα λοιπόν με πόνο καρδιάς για το σώμα που περιμένει να το χτίσουμε για το Καλοκαίρι, μοιραζόμαστε μαζί σας την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για αφράτα κρουασανάκια.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια βουτύρου χωρίς ζάχαρη
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε, πραλίνες της αρεσκείας σας αλλά και μαρμελάδες, όμως τρώγονται πολύ ευχάριστα και σκέτα. Φτιάξτε τα για το πρωινό σας καφεδάκι ή τις υπογλυκαιμίες της οικογένειας και δεν θα ξανά αγοράσετε κρουασανάκια από το περίπτερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Κρουασανάκια αφρός
Εκτέλεση για τα Κρουασανάκια αφρός
Αρχικά ενεργοποιούμε την μαγιά με το ζεστό νερό και την ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σταδιακά και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ωραία ζύμη.
Ζυμώνουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε φύλλο. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μεγάλα τρίγωνα σαν πίτσα και ρολάρουμε.
Δείτε ακόμα Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτα κρουασανάκια με γιαούρτι
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και αέρα για 15 λεπτά.
Tips για τα Κρουασανάκια αφρός
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με αλμυρή γέμιση, όπως μπεσαμέλ, τυριά και αλλαντικά. Μπορούμε αντί για μαγιά σε κυβάκι να βάλουμε ξερή μαγιά 1 1/5 φακελάκι.
Μπορούν να γίνουν και με σκληρό αλεύρι. Μπαίνουν και κατάψυξη. Πρώτα τα ψήνουμε και μετά τα γεμίζουμε με την γλυκιά γέμιση. Αν θέλουμε να τα κάνουμε αλμυρά πρώτα γεμίζουμε και μετά ψήνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Kalaitzidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Αναλυτικά η πρώτη καυτή νύχτα Πέτρου- Αλίκης
- Δίκη Μπακογιώργου – Πατέρας Φαίης : “Πιστεύω ότι η σπιτονοικοκυρά είναι ένας άνθρωπος πολύ απάνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου”
- Winter Glamour : Οι Τάσεις το 2025 στις Γούνες που Πρέπει να Ξέρεις
- Νίκος Μουρατίδης : “Τον Μαζωνάκη τον είχα για πιο έξυπνο – Το μυαλό του είναι ακατοίκητο”
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μία φορά τσακώθηκα με την Πόπη – Κάνω υπομονή να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση