Συνταγή για ξεσκέπαστη κολοκυθοτυρόπιτα με φύλλο μόνο στο κάτω μέρος της πίτας, φέτα και σιμιγδάλι από τη Σόφη Τσιώπου,
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- νερό 125 ml περίπου χλιαρό
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- ξύδι 1/2 κουταλιά της σούπας
- ρακί 1/2 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1μιση κουταλιά της σούπας
Υλικά
- κολοκυθάκια 2 κιλά περίπου την ψίχα (χωρίς τη φλούδα) πολτοποιημένα
- αυγα 3-4
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1/2 φλιτζάνι
- ελαιολαδο 1/3 φλιτζάνι
- αλατι 1 πρέζα
- Φέτα κατσικίσια 300 γραμμάρια
Για τη γέμιση
- αυγα 1
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Κολοκυθοτυρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο
Υπέροχη ξεσκέπαστη κολοκυθοτυρόπιτα με φύλλο που φτιάχνουμε κανονικά τα ποντιακά πισιά και μία αφράτη γέμιση από κολοκυθάκια, κατσικίσια φέτα και μυρωδικά. Είναι ένα χορταστικό ορεκτικό για να συνοδεύσει το μεσημεριάνο μας αλλά και για βραδινό. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ξεσκέπαστη κολοκυθοτυρόπιτα με σιμιγδάλι:
Εκτέλεση για το φύλλο στη ξεσκέπαστη κολοκυθοτυρόπιτα με σιμιγδάλι
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χλιαρό νερό, το αλάτι, το ξύδι, τη ρακί και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε σακούλα τροφίμων για 30 λεπτά κι έπειτα, την χωρίζουμε σε δύο μπάλες και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα.
Εκτέλεση για την ξεσκέπαστη κολοκυθοτυρόπιτα με σιμιγδάλι
Αρχικά βγάζουμε τη φλούδα από τα κολοκυθάκια και κρατάμε μόνο την ψίχα. Πολτοποιούμε καλά την ψίχα του κολοκυθιού και στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια από όλα τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τα αυγά, το ψιλό σιμιγδάλι, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την θρυμματισμένη κατσικίσια φέτα.
Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας
Αφού η γέμισή μας ομογενοποιηθεί στρώνουμε τα 2 φύλλα σε ένα ταψί του φούρνου και από πάνω ρίχνουμε την γέμιση. Χτυπάμε το αυγό, το ελαιόλαδο και το γάλα για την επάλειψη της πίτας και ρίχνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά.
Την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα