Συνταγή για σιροπιαστό γλυκό μυρμηγκάτο για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας και πορτοκάλι.
Υλικά:
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 2
- μαργαρίνη 125 γραμμάρια
- τρούφα σοκολάτας 1/2 κούπα
Για το σιρόπι:
- ζαχαρη 3 φλιτζάνια
- νερό 3 φλιτζάνια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο
Για την επικάλυψη:
- ζαχαρη 7 κουταλιές
- μαργαρίνη 125 γραμμάρια
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 1 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1/2 ποτήρι
Συνταγή για αφράτο σιροπιαστό κέικ μυρμηγκάτο που μοσχοβολάει πορτοκάλι για την Κυριακή του Πάσχα. Με πλούσια επικάλυψη λαχταριστής σοκολάτας αυτό το μυρμηγκάτο θα γίνει η πιο γλυκιά απόλαυση για εσάς και τους καλεσμένους σας.
Το Πάσχα είναι η απόλυτη ευκαιρία για να μοιραστούμε γλυκές στιγμές με τους αγαπημένους μας — και τι καλύτερο από ένα σιροπιαστό, λαχταριστό μυρμηγκάτο για να ολοκληρώσει ιδανικά το πασχαλινό τραπέζι;
Με την αφράτη υφή του, τη σοκολατένια του καρδιά και το αρωματικό σιρόπι που το αγκαλιάζει, αυτό το παραδοσιακό γλυκό δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Σιροπιαστό αφράτο μυρμηγκάτο
Συνδυάζει απλότητα και πλούσια γεύση, θυμίζοντας τις παλιές, αυθεντικές συνταγές που μοσχοβολούσαν στις κουζίνες των γιαγιάδων μας. Ένα γλυκό που, αν και έχει χιούμορ στο όνομά του, παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του στην πασχαλινή απόλαυση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό μυρμηγκάτο για το Πασχαλινό Τραπέζι:

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το σιρόπι εφόσον κοχλάσει θέλει περίπου 8-9 λεπτά για να δέσει.

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

Αφράτο κέικ μυρμηγκάτο με γιαούρτι

Ό,τι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. Ψήνουμε σε ταψί 26 εκατοστών στους 175 βαθμούς Κελσίου με αέρα στους 155 βαθμούς Κελσίου για 40περίπου λεπτά!

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr