Συνταγή για λαγάνα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό (6,5 κούπες)
- νερό 625 ml (2,5 κούπες)
- ξερή μαγιά 18 γραμμάρια (2 φακελάκια)
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 100 ml (1/2 κούπα)
- αλατι 1,5 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για νόστιμη λαγάνα με ταχίνι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Αυτή η λαγάνα είναι απόλυτα πετυχημένη και έχει τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα και δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει.
Λαγάνα με αλεύρι ολικής αλάδωτη
Μακάρι να μπορούσαμε να φάμε λαγάνα κι άλλες μέρες πέρα από την Καθαρά Δευτέρα. Ένα πεντανόστιμο ψωμί με ελαφρώς γλυκιά γεύση που πραγματικά μία φέτα δεν σου είναι αρκετή. Σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την δική του συνταγή για απόλυτα πετυχημένη λαγάνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαγάνα του Παναγιώτη Παπαδάκη για τη Καθαρά Δευτέρα:

INGREDIENTS
1 kg of plain flour (6.5 cups) 625 g Water (2.5 cups) 18 g Dry yeast (2 sachets) 1 tbsp sugar 2 tbsp tahini 100 g Sunflower oil (1/2 cup) 1.5 tbsp salt — 70 g Water (1/4 cup) 1 tbsp sugar Sesame —- Sunflower oil+fine semolina
GERMAN
ZUTATEN
1 kg einfaches Mehl (6,5 Tassen) 625 g Wasser (2,5 Tassen) 18 g Trockenhefe (2 Beutel) 1 EL Zucker 2 EL Tahini 100 g Sonnenblumenöl (1/2 Tasse) 1,5 EL Salz — 70 g Wasser (1/4 Tasse) 1 EL Zucker Sesam —- Sonnenblumenöl+feiner Grieß
20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
2 ΛΑΓΑΝΕΣ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε νερό, ξηρή μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ταχίνι, ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και μόλις γίνει χυλός, προσθέτουμε αλάτι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αλείφουμε τη ζύμη με ηλιέλαιο, τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στον φούρνο στους 30 βαθμούς Κελσίου μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, αλείφουμε 2 ταψιά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ανοίγουμε τη ζύμη να ναι λεπτή τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη και αλείφουμε καλά τις λαγάνες.

Η Λαγάνα της γιαγιάς
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε τις λαγάνες καλά με τα δάχτυλα για να δώσουμε σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά, αλλάζοντας θέση τα ταψιά στο ενδιάμεσο. Αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και τις απολαμβάνουμε! Καλή σας επιτυχία!!

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr