Leche frita: Ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη

Leche frita: Ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη που είναι ιδανικό για τους ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους για να χάσουν κιλά ή για τους ανθρώπους με διαβήτη. Είναι ένα υπέροχο και πολύ νόστιμο γλυκό που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ένας γλυκός παράδεισος που μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς καμία ενοχή.

Το ότι είσαι διαβητικός ή προσπαθείς να χάσεις κιλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερείσαι αγαπημένες συνταγές και γλυκά. Αυτό το ισπανικό γλυκό λοιπόν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Ένα υπέροχο, κρεμώδες ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη που θυμίζει γρήγορο γαλακτομπούρεκο ή και γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ χωρίς ζάχαρη με γεύση μουστοκούλουρο

Το ισπανικό του όνομα είναι Leche frita και είναι ένα γλυκό με βασικό συστατικό το γάλα. Στα ελληνικά θα το ονομάζαμε “γρήγορο γαλακτομπούρεκο” χωρίς φύλλο.

Αυτό το γλυκό είναι ουσιαστικά μια τρομερά νόστιμη κρέμα με κρούστα. Η συνταγή είναι απλή αλλά θα πρέπει για να την πετύχετε να ακολουθήσετε όλα τα βήματα με προσοχή.

Tip για Leche frita: Ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη

Μην βιαστείτε να δοκιμάσετε το γλυκό εκτός αν θέλετε να το φάτε με το κουτάλι. Για μένα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει πριν το δοκιμάσετε.

Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

8 μερίδες

137 θερμίδες

Εκτέλεση για Leche frita: Ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη

Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι 700 ml γάλα. Προσθέστε το ξύσμα απο τα λεμόνια και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις το μείγμα πάρει μια ελαφριά βράση (δηλαδή βγάλει τις πρώτες φουσκάλες) κλείστε το μάτι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το υπόλοιπο γάλα (300 ml) με το κορν φλάουρ.

Στραγγίστε το γάλα από το ξύσμα και βάλτε το και πάλι στο κατσαρολάκι. Ανάψτε το μάτι στο μέτριο προς χαμηλό. Ρίξτε μέσα το μείγμα του γάλακτος με το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, και το υποκατάστατο ζάχαρης. Συνεχίστε να ανακατεύετε για 20 λεπτά.

Θα γίνει το μείγμα σας κρεμώδες.
Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι (χρησιμοποίησα ταψάκι 20×20 εκατοστά). Ρίξτε μέσα το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάλτε από το ψυγείο.

Σε ένα μπολ ρίξτε 1/2 φλ. κορν φλάουρ και σε ένα άλλο σπάστε τα 2 αυγά και χτυπήστε τα. Πασπαλίστε την πάνω μεριά του γλυκού με κορν φλάουρ και έπειτα με ένα πινέλο αλείψτε με το αυγό. Εδώ θέλει λίγη προσοχή.

Βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψάκι και γυρίστε το γλυκό ανάποδα. Η μεριά με το κορν φλάουρ και το αυγό να πάει κάτω. Βάλτε με αυτόν τον τρόπο το γλυκό στο ταψί.

Ρίξτε στην πάνω μεριά τώρα κορν φλάουρ και αλείψτε με αυγό. Ψήστε για 15 λεπτά. Βγάλτε και αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε και το δοκιμάσετε. Μην το βγάλετε ζεστό από το ταψί.

Tips για Leche frita: Ισπανικό γλυκό χωρίς ζάχαρη

Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορείς να βάλεις στέβια 1:1, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, ζάχαρη από monk fruit.

Leche frita_Ισπανικό_γλυκό_χωρίς_ζάχαρη_ Leche frita_Ισπανικό_γλυκό_χωρίς_ζάχαρη_ Συνταγή_ Leche frita_Ισπανικό_γλυκό_χωρίς_ζάχαρη_ Συνταγή για_ Leche frita_Ισπανικό_γλυκό_χωρίς_ζάχαρη_

Η συνταγή ανέβηκε στο site της φίλης μας Emily Vagia ΕΔΩ 

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε την Emily Vagia ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close