Λεμονάδα_με καρπούζι_

Λεμονάδα με καρπούζι αναμφισβήτητα  το απόλυτο ρόφημα του Καλοκαιριού που θα μας δροσίσει και θα εμπλουτίσει τον μπουφέ μας.

Ψάχνετε ένα δροσιστικό ρόφημα; Τότε μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε αυτήν την νόστιμη και δροσιστική σπιτική λεμονάδα με καρπούζι. Η λεμονάδα με καρπούζι είναι ένα πολύ νόστιμο απεριτίφ μετά το φαγητό, μπορείτε να το φτιάξετε για να εμπλουτίσετε τον παιδικό μπουφέ ή και τον μπουφέ των μεγάλων.

Επίσης μπορείτε να το πίνετε κατά την διάρκεια όλης της ημέρας όταν ζεσταίνεστε και διψάτε και να το παίρνετε μαζί στην παραλία σαν σπιτικό αναψυκτικό στην παραλία. Ακόμη το σκέφτεστε; Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή και σίγουρα πιο υγιεινά από τα αναψυκτικά και τους χυμούς του εμπορίου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε το καρπούζι σε κύβους. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν χυμός. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον χυμό. Πετάμε τα κουκούτσια και τα μεγάλα κομμάτια που μένουν στο σουρωτήρι. Χρειαζόμαστε δύο ποτήρια χυμό καρπουζιού.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με το 1/3 κούπας νερό. Τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά το μείγμα μέχρι να κρυώσει λίγο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για την πιο δροσερή σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ

Σε μία κανάτα ρίχνουμε το σιρόπι, τον χυμό καρπουζιού, τον χυμό λεμονιού και την σόδα. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο και φέτες λεμονιού.

Tips για την Λεμονάδα με καρπούζι

Αντί για σόδα μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό ή κλασικό νερό. Μπορούμε να απολαύσουμε το ρόφημα με φύλλα δυόσμου για ντεκόρ.

 

Λεμονάδα_με καρπούζι_ Λεμονάδα_με καρπούζι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χριστιάννα Λαδά

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close