Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι

Η φασολάδα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, πολύ θρεπτικό που τις περισσότερες φορές την απολαμβάνουμε με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδο. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε μία διαφορετική συνταγή για Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι.

Δείτε ακόμα Η πιο νοστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Αυτή η συνταγή για φασολάδα δεν περιέχει ίχνος λαδιού για όσους νηστεύουν και από λάδι την Μεγάλη Εβδομάδα. Επίσης, είναι πεντανόστιμη παρόλο που δεν έχει λάδι και ο χυμός λεμονιού είναι που την κάνει ξεχωριστή και ανεπανάληπτη.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι παρακάτω: 

Προεργασία

Σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και μία κουταλιά της σούπας αλάτι μουλιάζουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ.

Εκτέλεση

Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε τα φασόλια μας πολύ καλά και τα βράζουμε σε σκέτο νερό για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε τα βάζουμε και πάλι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες και το ψιλοκομμένο σέλινο.

Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά τα φασόλια. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας στύβουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στην φασολάδα.

Συμβουλές για Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι

Μπορούμε να την απολαύσουμε και με ελαιόλαδο, το οποίο το προσθέτουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι προς το τέλος. Μπορούμε να σερβίρουμε την φασολάδα αλάδωτη και να προσθέσουμε το ελαιόλαδο για όσους δεν νηστεύουν από λάδι.

Λεμονάτη_φασολάδα_χωρίς λάδι_ Λεμονάτη_φασολάδα_χωρίς λάδι_ Λεμονάτη_φασολάδα_χωρίς λάδι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close