Συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο κρασάτο σκέτο λουκούμι με καρότο, μανιτάρια και μυρωδικά συνοδευόμενο με πιλάφι.
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- σκορδο 3 σκελίδες
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- καρότο 1
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- κρασι 1φλυζάνι λευκό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπαχάρι 2-3 κόκκους
- μπούκοβο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- δάφνη 1 φύλλο
- κανελά 1 ξύλο
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- ρυζι 2 κούπες μπλόου μπόνετ
- κρεμμυδι 1 μικρό ξερό
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το πιλάφι
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα Κυριακάτικο φαγητό και άκρως καλοκαιρινό. Λεμονάτο Κοτόπουλο κρασάτο με καρότο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, μπούκοβο, πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια. Θα το συνοδεύσουμε με ένα πιλάφι με πιπεριές Φλωρίνης.
Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγάκι με πολύ δεμένη σάλτσα που θα την φτιάξουμε με κορν φλάουρ. Σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους αν και το μπούκοβο είναι προαιρετικό. Μπορούμε να φτιάξουμε το κρασάτο κοτόπουλο και για κρασομεζέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Λεμονάτο Κοτόπουλο κρασάτο:
Εκτέλεση για το πιλάφι
Αρχικά κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να λαδώσει καλά και να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές λίγο μαζί με το ρύζι.
Δεν αφήνουμε το ρύζι σε ησυχία όσο το καβουρδίζουμε, διότι αρπάζει εύκολα, Προσθέτουμε τότε νερό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε.
Επειδή το ρύζι απορροφά γρήγορα το νερό και κολλάει εύκολα στον πάτο του σκεύους, ανακατεύουμε συχνά. Μόλις απορροφήσει το νερό δοκιμάζουμε κι αν δεν έχει βράσει ακόμη προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι και αν χρειαστεί αλάτι.
Εκτέλεση για το Λεμονάτο Κοτόπουλο κρασάτο
Αρχικά ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το καρότο. Ψιλοκόβουμε λίγο και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας. Τα σοτάρουμε.
Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε κόψει σε κομμάτια εμείς ή ο χασάπης μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο. Σβήνουμε το φαγητό μας κρασί και περιμένουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης, την κανέλα και την πάπρικα και σιγοβράζουμε. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τόσο νερό έτσι ώστε να σκεπάσει το κρέας μας.
Δείτε ακόμα Χανιώτικο Κοτόπουλο τσιγαριαστό
10 λεπτά πριν γίνει παίρνουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον ζωμό που βράζει το κοτόπουλο και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αριάνα Μεϊντανά
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες