Συνταγη για παιδια! Ψαρομπιφτέκια μούρλια!

 

Για τα παιδάκια που δεν τα πάνε καλά με το ψάρι,σας έχω συνταγή μούρλια!

Ψαρομπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες!

Υλικά:
πατατες  ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα των χεριών
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή πέρκας,η γλώσσας), φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 βαζάκι τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και καλά στυμμένες
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
τα φύλλα από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 πιπέριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 
Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. 
Στρώνω τις φέτες πατάτας σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψί, με τρόπο που η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και τις πασπαλίζω με αλατοπίπερο. Τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις ψήνω για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Στο μεταξύ, βράζω τα φιλέτα του μπακαλιάρου (ή της πέρκας) για 8 – 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα κομματιάζω καλά, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και το δέρμα. 
Βάζω τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνω τις παλάμες και αρχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά για να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. 
Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθω μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, πάντα με τα χέρια μου λαδωμένα για να μην κολλάει το μείγμα, και τα «περνάω» από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να τα καλύψω από όλες τις μεριές. 
Βγάζω από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες (αφού έχει περάσει το 20λεπτο) και βάζω προσεκτικά πάνω τους τα ψαρομπιφτέκια. Τα ψήνω για 10 λεπτά, τα γυρίζω για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
 
 

Close