Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 09/11-15 - 15/11/15

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω  πάλι σήμερα;»  έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό  πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα  και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Μοσχαράκι γιαχνί
soypa-mosxari-me-ryzi
1 κιλό μοσχαράκι
1 κιλό πατάτες κομμένες
2-3 καρότα κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας ( κατά προτίμηση φρέσκια)
¾ του ποτηριού παρθένο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχάρι για μια ώρα και το σουρώνουμε κρατώντας το νερό. Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, μετά τις πατάτες και τα καρότα και τέλος τη σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε με δυνατές κινήσεις για να μην μας λιώσει το μοσχάρι. Ρίχνουμε το ζωμό από το μοσχάρι, αλάτι, ρίγανη,πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι

Τρίτη-Τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαχανικά
tsipoures_sti_ladokola_me_laxanika_epoxis

 Τσιπούρες
 φρέσκα κρεμμύδια ή 2 κανονικά 
σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
κολοκυθάκια
καρότα
 μαϊντανό
 ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις τσιπούρες και βγάζουμε τα λέπια τους. Τις βάζουμε μέσα σε λαδόκολλα και για κάθε τσιπούρα θα βάλετε λίγο ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα,1 καρότο, 1 σκελίδα σκόρδο,1 κανονικό κρεμμύδι(όχι πολύ μεγάλο) ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μισό φλιτζανάκι του ελληνικού νερό αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη. Θα τις κλείσετε προσεκτικά και θα τις βάλετε στο φούρνο στον αέρα στους 200 για 35 περίπου λεπτά. Όταν την βγάλετε πασπαλίστε από πάνω τον μαϊντανό και καλή σας όρεξη!

Τετάρτη- Γιγαντες

nistisimi_gigantes_plaki_sto_fourno

1 κιλό γίγαντες
3 καρότα κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι μαιντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Από βραδύς θα βάλετε τους γίγαντες ένα μπολ με νερό για να φουσκώσουν. Το πρωί τους ξεπλένεται και τους βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τους ρίχνετε σε ένα ταψί και βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε νερό, τόσο όσο να καλύψει τους γίγαντες(διαφέρει σε κάθε ταψί η αναλογία) και βάλτε το στο φούρνο.
Αυτή η εκδοχή ήταν για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό εναλλακτικά μπορείτε να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και να προσθέσετε όλα τα υλικά πρώτα σε ένα τηγάνι και μετά στο ταψί ακολουθώντας έπειτα την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω.

Το ψήνεται στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να σωθεί το πολύ νερό και να χυλώσει.

Πέμπτη- Μπιφτέκια μαζί με τη χωριάτικη στο φούρνο    συνταγή εδώ!
μπιφτεκια_ΜΑγειρεμένα_μαζι_με_χωριατικη_σαλατα-750x400

 

Παρασκευή- Σπαγγέτι primavera    συνταγή εδώ

spaggeti_primavera_daddy-cool.gr_-750x400

Σαββάτο- Κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα και παρμεζάνα     συνταγή εδώKotopoulo-mozzarella-2-e1443535552678-750x400

Εαν σας περισσέψει κοτόπουλο από το Σάββατο την Κυριακή κάντε αυτό

Κυριακή- Μπούτι αρνιού με μυρωδικά, πατάτες και κρεμμύδια     συνταγή εδώ
img

Η πίτα της εβδομάδας-μηλόπιτα σε μπολ της Σόφης Τσιώπου
μηλόπιτα_σε-750x400
συνταγή εδώ

Τα γλυκά της εβδομάδας

Τούρτα oreo με δύο στρώσεις σοκολατένιο παντεσπάνι
toyrta_oreo-750x400

Συνταγή εδώ

και Βραστός κορμός της Μαρία Μαρδά

-βραστος-e1440540004995-480x400

Συνταγή εδώ

 

Εαν θέλετε πατήστε και δείτε εδώ όλα τα μενού εβδομάδας!

 

Close