Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!

Γεμιστά με ρύζι, τραχανά και φέτα πολύ νόστιμα και θρεπτικά. Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι χωρίς κιμά, ορφανά . Ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό εύκολο και δυναμωτικό, ιδανικό και για παιδιά. Θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και αδειάζουμε τα λαχανικά μας.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα (εκτός από το ρύζι, τον τραχανά & την φέτα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι. Αφού βράσουν, προσθέτουμε τον τραχανά, τον γυρίζουμε δύο τρεις φορές να τσιγαριστεί και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγο. Το νερό το πίνει πολύ γρήγορα οπότε πρέπει να προσέχουμε να μην μας κολλήσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό ακόμη και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Ο τραχανάς πρέπει να μην έχει πήξει εντελώς, να έχει λίγο ζουμί γιατί θα φουσκώσει και άλλο. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη. Βγάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και νεράκι στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 1 – 1/2 ώρα.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά ή φέτα και σερβίρουμε.

(Την γέμιση από τις ντομάτες περασμένη στο multi)

Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!

Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!

Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!

Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!

Γεμιστά με ρύζι τραχανά και φέτα πεντανόστιμα και θρεπτικά!
Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips 

Close