Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι

Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι. Μπακαλιάρος τηγανητός  με κίτρινο αλεύρι για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο. Μια τέλεια συνταγή

    Για το πανάρισμα

  • αλευρι Μπόλικο κίτρινο

Η 25η πλησιάζει κι εκτός από ημέρα μνήμης για την αντίσταση που έδειξαν οι Έλληνες το 1821 προς τον τουρκικό ζυγό, είναι και μία ημέρα που γιορτάζουμε μία μεγάλη Γιορτή της Ορθοδοξίας και μιλάμε φυσικά για τον Ευαγγελισμό. Σαν έθιμο λοιπόν στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι

Στην σημερινή μας συνταγή η αγαπημένη μας φίλη Γωγώ Σαμίου, μας δείχνει μία αξεπέραστη και ξεχωριστή συνταγή για πανεύκολο και οικονομικό μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι. Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι με τραγανή κρούστα και τρυφερή σάρκα, τηγανισμένος και παναρισμένος με κίτρινο αλεύρι.

Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι: Δείτε παρακάτω πως να τον φτιάξετε και μυστικά

τηγανητός-μπακαλιάρος-με-αλεύρι-συνταγή-

Εκτέλεση για τον Μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φιλέτα και τον βάζουμε να μουλιάσει για 48 ώρες σε νερό. Αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες μέσα σε αυτό το 48ωρο, με εξαίρεση τις ώρες που κοιμόμαστε. Παίρνουμε ένα βαθύ σκεύος και το γεμίζουμε με αραβοσιτέλαιο.

Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου

Πανάρουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με μπόλικο κίτρινο αλεύρι από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο στο αραβοσιτέλαιο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με σκορδαλιά και απολαμβάνουμε!

Μπακαλιάρος- τηγανητός- με- αλεύρι-

Tips για τον Μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιηθεί βαθύ σκεύος, μπόλικο αραβοσιτέλαιο και μόνο κίτρινο αλεύρι στο πανάρισμα. Θέλουμε το αραβοσιτέλαιο να είναι τόσο πολύ που να επιπλέει ο μπακαλιάρος μέσα στο λάδι, χωρίς να ακουμπάει ο μπακαλιάρος τον πάτο του σκεύους και να μην ενώνονται τα φιλέτα μπακαλιάρου μεταξύ τους, όσο τηγανίζονται.

Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι

Το κίτρινο αλεύρι το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Το γράφει η συσκευασία ότι είναι κίτρινο και διαφέρει από το κοινό αλεύρι επειδή δεν καίγεται εύκολα και δεν μαυρίζει στο τηγάνισμα.

Μπακαλιάρος- τηγανητός- με- αλεύρι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close