Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλου

Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλου. Ενα θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

Τα μικρά παιδιά αγαπούν τα μακαρόνια με κιμά. Παρόλα αυτά οι γονείς αποφεύγουν να τα φτιάχνουν διότι είναι ένα πιάτο με αρκετές θερμίδες και όχι και τόσο υγιεινό. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία θρεπτική, νόστιμη, με λίγες θερμίδες μακαρονάδα με κιμά για μικρούς και μεγάλους.

Τα μακαρόνια θα τα βράσουμε σε αλατισμένο νερό και θα προσθέσουμε ελαιόλαδο αντί για καμένο βούτυρο μετά το βράσιμό τους. Θα χρησιμοποιήσουμε κιμά κοτόπουλου αντί για ανάμεικτου κιμά. Θα προσθέσουμε λίγα μπαχαρικά και η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά και κουρκουμά νόστιμα και υγιεινά!

Τα μακαρόνια είναι ολικής άλεσης αν και μπορείτε να φτιάξετε την ίδια μακαρονάδα με μακαρόνια της επιλογής σας. Έχουμε λοιπόν στο Π και Φ μία μακαρονάδα ιδανική και γι’ αυτούς που κάνουν διατροφή. Μπορεί να σας αρέσουν και τα Μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Μακαρόνια -ολικής -άλεσης- με- κιμά- κοτόπουλου-

Εκτέλεση για τα μακαρόνια

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο για να λαδώσουν. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τον κιμά κοτόπουλου

Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προτού κάψει το ελαιόλαδο – για να βγει πιο ελαφρύς ο κιμάς – προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αρχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά μας.

Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς από ροζ να γίνει λευκός. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο νερό αν κρίνουμε ότι χρειάζεται και βράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς μόνο με την σάλτσα του.

Tips για μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλου

Την ζάχαρη την βάζουμε για να σπάσει η ξινίλα της ντομάτας. Αν δεν μας αρέσουν τα κομμάτια ντομάτας στην κονκασέ την περνάμε πρώτα από το μούλτι. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά στον κιμά.

Μακαρόνια- ολικής- άλεσης- με- κιμά- κοτόπουλου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fotini Bahatouri

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close