Μακαρονοσουφλέ με 4 τυριά για τον Δεκαπενταύγουστο

Μακαρονοσουφλέ με 4 τυριά για τον Δεκαπενταύγουστο

Συνταγή για λαχταριστό μακαρονοσουφλέ με κρέμα γάλακτος και 4 τυριά για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου και το μυστικό για να μην σου ξεραθούν τα ζυμαρικά στο ψήσιμο.

Υλικά:

Το μακαρονοσουφλέ είναι ένα φαγητό το οποίο ταιριάζει τέλεια με το κρέας. Μιας και τον Δεκαπενταύγουστο το έθιμο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θέλει να τρώμε κρέας, σήμερα θα σου δείξουμε το πιο νόστιμο και αφράτο μακαρονοσουφλέ με κρέμα γάλακτος και τέσσερα τυριά. Επίσης θα δούμε το μυστικό για να μη ξεραίνονται τα ζυμαρικά στο ψήσιμο που συμβαίνει κατά τα άλλα συχνά.

Μιας και το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου πλησιάζει είπαμε να εμπλουτίσουμε το μενού μας με πολλές συνταγές για να έχεις να διαλέξεις. Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτό το απόλυτα αφράτο σουφλέ ζυμαρικών με την σάλτσα να μπαίνει πλήρως μέσα στις πένες δημιουργώντας ένα κολασμένο αποτέλεσμα. Τα ζυμαρικά δεν ξεραίνονται στο ψήσιμο και το σουφλέ είναι νόστιμο και απόλυτα κρεμώδη. Η φέτα, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα και η γκούντα στον τέλειο συνδυασμό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μακαρονοσουφλέ με 4 τυριά για τον Δεκαπενταύγουστο:

Μακαρονοσουφλέ με 4 τυριά για τον Δεκαπενταύγουστο

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τα χτυπάμε κρύα όλα μαζί και αφού ομογενοποιηθούν τα βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε στο φωτιά το μείγμα μέχρι πριν βράσει κι έπειτα το απομακρύνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το ροκφόρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.

Στη συνέχεια βράζουμε τις πένες 5-6 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με τριμμένο γκούντα και μοτσαρέλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την κρέμα που φτιάξαμε προηγουμένως.

Από πάνω περιχύνουμε λίγο κρέμα γάλακτος που έχουμε κρατήσει στην άκρη από πριν και λίγο τριμμένο γκούντα που μας περίσσεψε για να μην ξεραθούν τα ζυμαρικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει το σουφλέ ωραίο χρώμα. Δοκιμάστε αυτό το μακαρονοσουφλέ και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Μακαρονοσουφλέ με 4 τυριά για τον Δεκαπενταύγουστο

Χρήσιμες συμβουλές

Εσείς αλεύρι θα βάλετε ανάλογα πόσο κρέμα γάλακτος έχετε!! Π.χ. στο 1 λίτρο 1 κουταλάκι του γλυκού, ίσα να δέσει λίγο, επειδή εμείς βάζουμε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος!!! Σας δίνουμε μία δοσολογία και ο καθένας ανάλογα με το ταψάκι μπορεί να πατήσει επάνω.

Άλλες συνταγές για μακαρονοσουφλέ που θα λατρέψετε:

Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitrios Maroulis

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr