Μαμαδίστικη κοτόσουπα με ρύζι και καρότο

Επειδή ο καιρός έχει τρελαθεί και μας κάνει μια ζεστή μια κρύο σήμερα θα κάνουμε κοτόσουπα, μιας και η ψύχρα που κάνει, την σηκώνει. Κλασική συνταγή της μαμάς με τρυφερό καλομαγειρεμένο κοτόπουλο, με ρύζι, καρότο και σέλινο. Είναι εύκολη, με απλά υλικά, όμως τόσο νόστιμη σούπα που αν δοκιμάσεις δεν θα σταματήσεις στο ένα πιάτο.

Μια πεντανόστιμη κοτόσουπα ιδανική για το μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι. Ένα θρεπτικό, υγιεινό και δυναμωτικό φαγητό τέλειο για τα παιδιά. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο λαχανικό σας αρέσει και να την εμπλουτίσετε γευστικά ακόμη περισσότερο.

Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία η επιτυχία της είναι εγγυημένη. Η εξαιρετική της γεύση θα ικανοποιήσει γευστικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2,5 λίτρα νερό, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα τα καρότα ολόκληρα.

Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζετε προσεκτικά και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Βγάζετε και τα καρότα και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάτε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.

Ξεψαχνίζετε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνετε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι ρύζι για σούπα. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει απαλά η σούπα.

Προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.

Μαμαδίστικη κοτόσουπα με ρύζι και καρότο

Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης

Close