Ο Δεκαπενταύγουστος είναι από τις πιο μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας και αφού όλη η Ελλάδα γιορτάζει, αυτές οι μαριναρισμένες πανσέτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι αυτή την μέρα.
Στην Ελλάδα έχουμε αδυναμία στο κρέας και σε κάθε ευκαιρία το απολαμβάνουμε και ειδικά στα γιορτινά τραπέζια. Αφού ο Δεκαπενταύγουστος είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Καλοκαιριού και από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, είναι η τέλεια αφορμή για κρέας.
Δείτε ακόμα Κρασάτες πανσέτες : Μαλακές και ζουμερές
Ειδικά μετά από την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πανσέτες μαριναρισμένες που λιώνουν στο στόμα. Είναι λουκούμι αυτό το κρέας και συνοδεύεται τέλεια με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μαριναρισμένες πανσέτες για τον Δεκαπενταύγουστο:
Εκτέλεση για τις μαριναρισμένες πανσέτες για τον Δεκαπενταύγουστο
Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα βαθύ μπολ από το προηγούμενο βράδυ μαζί με την ρετσίνα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο, 3 λεπτά από την μία μεριά και 2 λεπτά από την άλλη.
Δείτε ακόμα Χοίρινες ζουμερές πανσετες μαριναρισμένες στο φούρνο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες