Συνταγή για νόστιμη πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και γραβιέρα για το ταπεράκι της εκδρομής ή για το κολατσιό μικρών και μεγάλων.
Υλικά:
Για το φύλλο:
Για το άλειμμα:
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Το Καλοκαίρι αναζητούμε χορταστικά γεύματα χωρίς πολλές σάλτσες και μπαχαρικά για να μην βαρύνουμε, αφού η βαρυστομαχιά σε συνδυασμό με τον καύσωνα είναι ανυπόφορη. Γι’ αυτό και οι σαλάτες, οι πίτες, οι γρήγορες μακαρονάδες και το ψητό κρέας δίνουν και παίρνουν. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε μία νόστιμη πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και φέτα. Είναι χορταστική, με τραγανό φύλλο και θα σας λύσει τα χέρια στην εκδρομή, στη παραλία ή στο κολατσιό στη δουλειά.
Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι από τις αγαπημένες μας πιπεριές για πιπερόπιτα, διότι είναι γλυκές και κάνουν την γεύση της πίτας ακόμη πιο νόστιμη. Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μία άκρως καλοκαιρινή πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και φέτα για το κολατσιό όλης της οικογένειας. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό με μεσογειακή γεύση και άρωμα τότε δεν έχεις παρά να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτή τη πιπερόπιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη νόστιμη πιπερόπιτα με φέτα και γραβιέρα:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τη γέμιση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε, χρησιμοποιώντας ξύλινα κουτάλα μέχρι να πέσει ο όγκος των λαχανικών και “σωθούν” τα υγρά τους.
Μόλις μείνουν με το λάδι τους, αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Αφού πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τον τραχανά, το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βάζουμε την χοντροτριμμένη φέτα και την τριμμένη γραβιέρα. Επίσης βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για τη πιπερόπιτα βήμα προς βήμα
Αφού η γέμιση είναι έτοιμη παίρνουμε ένα ταψί 38 εκατοστών και το λαδώνουμε καλά. Απλώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα χωριάτικα λαδωμένα μεταξύ τους. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα μεταξύ τους. Τα δύο λίγο τσαλακωτά και το τρίτο απλωμένο, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να σκεπάσει τη πίτα μας.
Εκτέλεση για το μείγμα του αλείμματος βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το νερό και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, με ένα πινέλο απλώνουμε τον χυλό καλά, πάνω από την πίτα και στα πλαϊνά. Χαράζουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου, στη κάτω αντίσταση, πάνω αέρα, στη 2η από κάτω σκάλα για 50 λεπτά. Δοκιμάστε αυτή τη πιπερόπιτα και πείτε μας την γνώμη σας για το πως σας φάνηκε στα σχόλια!

Άλλες συνταγές για πίτες που θα λατρέψεις:
- Αφράτη πίτα χωρίς φύλλο με καλαμποκάλευρο και φέτα για κολατσιό
- Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με γραβιέρα φέτα και σουσάμι
- Χορταστική μακαρονόπιτα με σφολιάτα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sofia Valinou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr