Η πιο νόστιμη και απλή συνταγή για μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα , που θα απογειώσει τα τραπέζια σας.
Η σαλάτα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα τραπέζια μας. Εκτός του ότι τις περισσότερες φορές είναι μία υγιεινή πρόταση, οι σαλάτες είναι σε θέση να μας ανοίξουν την όρεξη, να λειτουργήσουν ως ορεκτικά και να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο για το κυρίως.
Επίσης οι δροσερές σαλάτες, είναι ένα κι ένα όταν ετοιμάζουμε τσιμπούσι με κρεατικά, αφού μας βοηθάει να μην μπουχτίζουμε από το πολύ κρέας. Οι ντοματοσαλάτες κάθε Καλοκαίρι γίνονται ανάρπαστες στην Ελλάδα με την χωριάτικη σαλάτα να έχει την πρώτη θέση στην καρδιά Ελλήνων και τουριστών.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, φέτα και ντομάτα
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία αλλιώτικη μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και ελαιόλαδο, αλλά θα την μαρινάρουμε με την μαρινάδα της επιλογής μας. Εμείς σας βάλαμε ενδεικτικά μία πρόταση για μαρινάδα αλλά σας έχουμε κι άλλες επιλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μία vegan πρόταση εκτός αν διαλέξετε να την μαρινάρετε με μέλι. Το μέλι δεν είναι vegan είναι όμως χορτοφαγικό. Πρόκειται για μία πολύ απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα για όλες τις ώρες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες με πάχος 1 εκ. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας σε στρώσεις μέσα στην σαλατιέρα εναλλάξ με τα κρεμμύδια.
Δηλαδή μία στρώση ντομάτας, μία στρώση κρεμμυδιού. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα από ελαιόλαδο και ξύδι και σκεπάζουμε την σαλάτα μας με μία πλαστική μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες για να μαριναριστούν τα λαχανικά και να δέσουν οι γεύσεις.
Tips για την μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα
Εκτός από ξύδι και άνηθο για το μαρινάρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή ζάχαρη, ή μέλι, ή χυμό λεμονιού, ή μαϊντανό, ή δυόσμο ψιλοκομμένο, ή ρίγανη, ή πιπέρι, ή μπούκοβο, σε συνδυασμό ή μεμονωμένα. Διαλέγουμε εμείς την μαρινάδα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες