Ρολάκια μελιτζάνας_με_κιμά_της_Γκόλφως_

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά της Γκόλφως -Ένα υπέροχο φαγητό για όλα τα γούστα που θα σας συναρπάσει.

    Για την γέμιση στα σουτζουκάκια

  • γραβιέρα Κατά βούληση σε μπαστούνια

Η εποχή της μελιτζάνας έφτασε και αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε μελιτζάνες που να είναι σκέτο γλύκισμα. Στην Ελλάδα ειδικά οι μελιτζάνες είναι το αγαπημένο μας λαχανικό. Σήμερα θα φτιάξουμε γεμιστές μελιτζάνες με κιμά σε σουτζουκάκια. Τα σουτζουκάκια μας θα τα έχουμε γεμίσει με γραβιέρα για επιπλέον απόλαυση.

Είναι ένα συγκλονιστικό φαγητό. Γίνεται με κόκκινη σαλτσούλα και είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει ακόμη και κάποιος ο οποίος είναι αρχάριος στην κουζίνα.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί

Μπορείτε να το φάτε σαν κυρίως πιάτο με κοκκινιστές πατάτες ή ρύζι. Μπορείτε όμως να φτιάξετε σκέτες τις μελιτζάνες και να τις απολαύσετε σαν ορεκτικό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για τον κιμά

Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τον κιμά τον οποίο τον έχουμε περάσει δύο φορές. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το κρασί και ανακατεύουμε λίγο με μία κουτάλα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό μας και το ψωμί μας το οποίο το έχουμε μουλιάσει καλά. Ξεκινάμε και ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να γίνει αφράτος και δεμένος. Σκεπάζουμε το μπολ μας με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα βράδυ.

Εκτέλεση για το ρολάκια μελιτζάνας

Παίρνουμε τον κιμά και τον πλάθουμε αρχικά σαν σουτζουκάκι. Το κάθε σουτζουκάκι το πατάμε λίγο με τις παλάμες μας για να ανοίξει. Παίρνουμε την γραβιέρα και την κόβουμε σε μπαστουνάκια. Βάζουμε ένα μπαστουνάκι σε κάθε κομμάτι κιμά και το κλείνουμε με τον κιμά.

Στο μεταξύ από το προηγούμενο βράδυ έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες μας και τις έχουμε σκεπασμένες σε ένα μπολ. Παίρνουμε λοιπόν την κάθε φέτα μελιτζάνας και βάζουμε στην μέση το γεμιστό κομμάτι κιμά. Ρολάρουμε την μελιτζάνα και κλείνουμε το ρολάκι μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα υπόλοιπα.

Αφού στρώσουμε τα ρολάκια μας στο ταψί, προσθέτουμε στο ταψί μας τις πατάτες. Τις πατάτες μας τις έχουμε ψήσει από το προηγούμενο βράδυ σε λαδόκολλα με αλάτι, πιπέρι σε κυδωνάτο σχήμα. Τις στρώνουμε στο ταψί και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.

Δείτε ακόμα Ιμάμ μελιτζάνες χωρίς λάδι-Αλάδωτες

Στην συνέχεια παίρνουμε την σάλτσα ντομάτας στην οποία έχουμε προσθέσει το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε σκόνη και προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, λίγο ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το φαγητό μας. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς, προς το κάτω μέρος για να μην καεί η μελιτζάνα.

Tips για τα Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά της Γκόλφως

Αντί για ψωμί μπαγιάτικο στον κιμά, μπορούμε να βάλουμε 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη. Αντί για δυόσμο στον κιμά μπορούμε να βάλουμε μέντα ή βασιλικό. Ο δυόσμος στον κιμά μπορεί να είναι και αποξηραμένος και φρέσκος.

Τις μελιτζάνες μπορούμε να τις κάνουμε και ψητές. Αν θέλουμε να τις κάνουμε ψητές τις ψήνουμε από το προηγούμενο βράδυ σε λαδόκολλα και τις περνάμε με ένα πινέλο, ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε και πάλι σκεπασμένες για ένα βράδυ.

Αντί για γραβιέρα μπορούμε να βάλουμε κασέρι. Αν έχουμε ψήσει τις μελιτζάνες θα ρίξουμε λάδι στην σάλτσα. Αν δεν έχουμε σάλτσα ντομάτας μπορούμε να αραιώσουμε πελτέ ντομάτας με νερό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι και όχι με πατάτες.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Ρολάκια μελιτζάνας_με_κιμά_της_Γκόλφως_ Ρολάκια μελιτζάνας_με_κιμά_της_Γκόλφως_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close