Πεντανόστιμο φαγάκι, σκέτο λουκούμι για ορεκτικό στα τραπέζια μας. Συνταγή για Μελιτζάνες σουφλέ γιαουρτλού της Γκόλφως που θα σας συναρπάσει!
- μελιτζάνα 3 σε φέτες
- σάλτσα ντομάτας 200 γραμμάρια και ίσως λίγο παραπάνω
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- φέτα 100 γραμμάρια
- μοτσαρελα 100 γραμμάρια
- ντοματα 1 μικρή σε ροδέλες
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- πάπρικα Κατά βούληση
Για την κρέμα
Δείτε ακόμα Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια
Μελιτζάνες σκέτο λουκούμι, για ορεκτικά στα οικογενειακά τραπέζια αντί για φέτα ψητή, Μελιτζάνες στο πήλινο σουφλέ, γιαουρτλού από την αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού που θα μας συναρπάσει. Γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα και σίγουρα αποτελεί το ορεκτικό του Καλοκαιριού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μελιτζάνες σουφλέ γιαουρτλού της Γκόλφως:
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες σουφλέ γιαουρτλού της Γκόλφως
Παίρνουμε ένα πήλινο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μία στρώση μελιτζάνας που προηγουμένως τις έχουμε τηγανίσει ή τις έχουμε ψήσει και φυσικά τις έχουμε αφήσει σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα πολλά λάδια το χαρτί. Από πάνω στρώνουμε λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας της αρεσκεία μας.
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνας, Βάζουμε λίγη ακόμη σάλτσα ντομάτας και λίγη θρυμματισμένη φέτα που την έχουμε ανακατέψει με την τριμμένη μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες, φροντίζοντας να μην βάλουμε πολύ τυρί στην γέμιση, γιατί με αυτό θα “κλείσουμε” το γιαουρτλού.
Δείτε ακόμα Αγριογούρουνο με μελιτζάνες στη γάστρα
Φτιάχνουμε μία κρέμα χτυπώντας το στραγγιστό γιαούρτι, με το αυγό, το αλάτι, την πάπρικα σε κρέμα. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και τελειώνουμε με τα τριμμένα τυριά. Στρώνουμε λίγες φέτες ντομάτας και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Tips για τις μελιτζάνες σουφλέ γιαουρτλού της Γκόλφως
Τις μελιτζάνες μπορούμε είτε να τις ψήσουμε είτε να τις τηγανίσουμε. Αντί για μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε βασιλικό. Αν τις ψήσουμε τις μελιτζάνες πρώτα τις λαδώνουμε. Μπορείτε να ρίξετε ένα από τα δύο τυριά αν σας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις ως 15/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Αμπελόκηποι : Έχω μετανιώσει – Τρελάθηκα όταν μου είπε ότι θα έφευγε μαζί με το παιδί
- Grand Hotel: Η Αλίκη αρχίζει να ερωτεύεται τον Ρήγα
- Μπέσσυ Αργυράκη : Έχω νιώσει την παρουσία του φύλακα αγγέλου μου – Πήγα στον θάνατο και γύρισα
- Γιορτινό σοκολατένιο κέικ φρούτων