Τρυφερό αγριογούρουνο με μελιτζάνες στη γάστρα για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και κάθε οικογενειακό τραπέζι του σπιτιού σας.
- καρότο 2 σε ροδέλες
- κρεμμυδι 20 για στιφάδο
- σκορδο 2 σκελίδες
- πιπεριά 1 κόκκινη
- ντοματα 2 σε κυβάκια
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- μελιτζάνα 5 κομμένες σε κομμάτια
- δάφνη 1 φύλλο
- μπαχάρι 2
- αγριογούρουνο Μισό κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 ποτήρια του κρασιού
Υλικά
Το αγριογούρουνο είναι κρέας πρώτης ποιότητας και δεν το βάζουμε συχνά στο σπίτι μας, αφού είναι κυνήγι. Αν όμως από το χωριό σας, σας έστειλε κάποιος λίγο αγριογούρουνο και δεν ξέρετε πως να το εκμεταλλευτείτε, τότε αυτό το λαδερό φαγάκι θα σας εντυπωσιάσει.
Αγριογούρουνο με μελιτζάνες στη γάστρα συνοδευόμενες με κομμάτια αγριογούρουνου, σκέτο λουκούμι. Το δοκιμάσαμε και μόνο που το σκεφτόμαστε μας τρέχουν τα σάλια! Συνοδεύστε το με κρασάκι, φέτα και χωριάτικο ψωμί και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στο ένα πιάτο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αγριογούρουνο με μελιτζάνες στην γάστρα:
Εκτέλεση για το αγριογούρουνο με μελιτζάνες στην γάστρα
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το αγριογούρουνο σε μία λεκάνη με νερό και ξύδι, κομμένο σε μερίδες. Αφήνουμε το αγριογούρουνο μέσα στο ξύδι στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί το βγάζουμε και το βάζουμε να πάρει μία βράση σε μία κατσαρόλα με νερό. Πετάμε το πρώτο νερό και το βάζουμε να βράσει στην χύτρα για 45 λεπτά περίπου.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη τηγανιά από αγριογούρουνο με πιπεριές σκέτο λουκούμι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια για στιφάδο και τα σοτάρουμε λίγο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις σοτάρουμε και αυτές. Βάζουμε στην γάστρα το αγριογούρουνο μαζί με το ζουμάκι του. Προσθέτουμε τα καρότα σε ροδέλες, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, τις ντομάτες σε κυβάκια, τις μελιτζάνες και τα κρεμμυδάκια.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τα μπαχάρια, το κόκκινο κρασί και το φύλλο δάφνης. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και κλείνουμε την γάστρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1μιση ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα