Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας του Γιώργο Ζώλη με την συνταγή της γιαγιάς
Υλικά:
- Μοσχάρι 2 κιλά χτένι
- κρεμμυδι 2 ξερά
- πιπεριά Φλωρίνης 1 μεγάλη κόκκινη
- καρότο 2
- σκορδο 3 σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος ½ ματσάκι ψιλοκομμένος
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- νερό 2 ποτήρια περίπου
- ελαιολαδο 100 ml
Για τον πουρέ πατάτας :
- πατατες 1 κιλό
- βούτυρο γάλακτος 170 γραμμάρια αγελάδος
- Γάλα φρέσκο 250-300 ml
- παρμεζανα 50 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Γιαγιαδίστικο κοκκινιστό μοσχάρι με απαλό πουρέ πατάτας και όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο φαγάκι από τον Γιώργο Ζώλη. Το μοσχάρι είναι τόσο καλομαγειρεμένο που λιώνει στο πιρούνι και μπορείτε να το επιλέξετε για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι. Από τα πιο ποιοτικά κρέατα αναμφίβολα!
Μοσχαράκι με μελωμένη λευκή σάλτσα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ της γιαγιάς:

Recipe ingredients
Stewed beef
2 kilos of scallops or scallops or olives 2 onions 1 large pepper or two small red sweet peppers 2 carrots 3 cloves of garlic Salt – pepper 1 tbsp smoked paprika 2 tbsp tomato paste 1 tbsp sugar ½ bunch of parsley 200g tomato juice 2 glasses of water approximately 100g olive oil
Simmering time approximately two hours on low heat ** you can add any spice you want regardless, I didn’t add any. You can add allspice, cinnamon, bay leaf or a little nutmeg**
Mashed potatoes
1 kilo of potatoes 170g of butter 250-300g of milk 50g of parmesan or another cheese Salt – pepper
Εκτέλεση για το κοκκινιστό μοσχάρι
Αρχικά παίρνουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά. Περιμένουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε και το μοσχάρι. Σοτάρουμε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά για να θωρακιστεί καλά.

Αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα ψιλοκομμένα, τη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και χωρίς τα σπόρια της και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Τέσσερα λεπτά μετά προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες. Βάζουμε πιπέρι και σοτάρουμε τα λαχανικά για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα ξαναβάζουμε το μοσχάρι μέσα και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Blanquette de veau: Μοσχάρι με λευκή σάλτσα
Βάζουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τότε προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, τη σάλτσα ντομάτας, το καυτό νερό και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Εκτέλεση για τον πουρέ πατάτας
Καθαρίζουμε από τις φλούδες τους τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Το νερό πρέπει να φτάνει λίγο παραπάνω από τις πατάτες. Βράζουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα τις πατάτες.

Έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε σταδιακά το μισό βούτυρο γάλακτος και ανακατεύουμε. Βάζουμε και πάλι τον πουρέ στη κατσαρόλα και ανάβουμε πολύ χαμηλά τη φωτιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ζεστάνει πολύ καλά το φρέσκο γάλα.
Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο με τις πατάτες προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό φρέσκο γάλα ανακατεύοντας παράλληλα. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και πάλι και είναι έτοιμος.

Tips
Αντί για χτένι, μπορούμε να βάλουμε σπαλομύτα ή ελιά. Αντί για μία μεγάλη πιπεριά μπορούμε να βάλουμε 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης. Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί μας αρέσει.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr