Close
μπαστουνάκια-πατατόπιτας-με-γκούντα-συνταγή-

Συνταγή για μπαστουνάκια με πατάτες και μυρωδικά στο φούρνο για σνακ όλης της οικογένειας αλλά και για κολατσιό στο σχολείο, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο.

 από τη φίλη μας Aliona Vlaskina.

 

Νηστίσιμες πατατόπιτες της Γκόλφως

 

Σήμερα σας έχουμε τις πιο νόστιμες πατατόπιτες. Πατατόπιτες σε μπαστουνάκια, του ονείρου με τραγανό σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση με πατάτες και γκούντα. Είναι σκέτο λουκουμάκι και μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν σνακ και σαν συνοδευτικό στο μεσημεριάνο μας. Επίσης είναι φανταστικό και για το σχολείο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο:

μπαστουνάκια-πατατόπιτας-με-γκούντα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε το μισό ποτήρι φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα στο κέντρο με μία σπάτουλα, συμπληρώνοντας το υπόλοιπο φρέσκο γάλα παράλληλα.

μπαστουνάκια-πατατόπιτας-με-γκούντα-συνταγή-

Βάζουμε στην άκρη του μείγματος το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε στο μείγμα το ασπράδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βράζουμε λοιπόν τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.

 

Πατατόπιτες φανταστικές με κασέρι τέλειες για κολατσιό

 

Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στις πατάτες το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την τριμμένη γκούντα και κάνουμε τα υλικά μας πουρέ. Αρχικά παίρνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπαστούνι. Την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.

μπαστουνάκια-πατατόπιτας-με-γκούντα-συνταγή-

Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και το ανοίγουμε σε ένα τετράγωνο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με ηλιέλαιο. Χωρίζουμε την γέμιση σε 8 ίσα μέρη. Βάζουμε το 1ο μέρος της γέμισης στην άκρη του φύλλου και το δεύτερο μέρος της γέμισης στην άλλη άκρη του φύλλου.

Κλείνουμε την γέμιση με την άκρη του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι τη μέση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη άκρη του φύλλου. Κόβουμε τα δύο ρολά και βουτυρώνουμε ένα ταψί του φούρνου.

 

Φανταστική Πίτα με πιπεριές Φλώρινης, μανιτάρια και μπέικον

 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα και βάζουμε τα μπαστούνια στο ταψί. Αραιώνουμε τον κρόκο που αφήσαμε στην άκρη προηγουμένως με λίγο φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα μπαστούνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Tips για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο

Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι προαιρετικό. Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει. Βγαίνουν 8 πατατόπιτες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σουσάμι.

μπαστουνάκια-πατατόπιτας-με-γκούντα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr