Συνταγή για μπαστουνάκια με πατάτες και μυρωδικά στο φούρνο για σνακ όλης της οικογένειας αλλά και για κολατσιό στο σχολείο, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο.
από τη φίλη μας Aliona Vlaskina.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 480 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- ξερή μαγιά 6 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ηλιέλαιο 100 ml
- ασπραδια 1
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- πατατες 750 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρεμμυδι 50 γραμμάρια φρέσκα
- γκούντα 100 γραμμάρια τριμμένο
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- ηλιέλαιο 30 ml
Για το άλειμμα του φύλλου
Νηστίσιμες πατατόπιτες της Γκόλφως
Σήμερα σας έχουμε τις πιο νόστιμες πατατόπιτες. Πατατόπιτες σε μπαστουνάκια, του ονείρου με τραγανό σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση με πατάτες και γκούντα. Είναι σκέτο λουκουμάκι και μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν σνακ και σαν συνοδευτικό στο μεσημεριάνο μας. Επίσης είναι φανταστικό και για το σχολείο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο:
Εκτέλεση για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε το μισό ποτήρι φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα στο κέντρο με μία σπάτουλα, συμπληρώνοντας το υπόλοιπο φρέσκο γάλα παράλληλα.
Βάζουμε στην άκρη του μείγματος το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε στο μείγμα το ασπράδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βράζουμε λοιπόν τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
Πατατόπιτες φανταστικές με κασέρι τέλειες για κολατσιό
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στις πατάτες το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την τριμμένη γκούντα και κάνουμε τα υλικά μας πουρέ. Αρχικά παίρνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπαστούνι. Την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και το ανοίγουμε σε ένα τετράγωνο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με ηλιέλαιο. Χωρίζουμε την γέμιση σε 8 ίσα μέρη. Βάζουμε το 1ο μέρος της γέμισης στην άκρη του φύλλου και το δεύτερο μέρος της γέμισης στην άλλη άκρη του φύλλου.
Κλείνουμε την γέμιση με την άκρη του φύλλου και ρολάρουμε μέχρι τη μέση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη άκρη του φύλλου. Κόβουμε τα δύο ρολά και βουτυρώνουμε ένα ταψί του φούρνου.
Φανταστική Πίτα με πιπεριές Φλώρινης, μανιτάρια και μπέικον
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα και βάζουμε τα μπαστούνια στο ταψί. Αραιώνουμε τον κρόκο που αφήσαμε στην άκρη προηγουμένως με λίγο φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα μπαστούνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Tips για τα μπαστουνάκια με πατάτα και τυρί για το σχολείο
Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι προαιρετικό. Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει. Βγαίνουν 8 πατατόπιτες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σουσάμι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες