Μπλατσάρα-συνταγή-

Mπλατσάρα για το σχολικό κολατσιό από την Γκόλφω Νικολού. Η μπλατσάρα είναι μία πίτα χωρίς φύλλο για αρχάριες που μπορείτε να την φτιαξετε με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι

Η Γκόλφω Νικολού είναι μία μαγείρισσα που ξέρει τι έχουν ανάγκη οι γυναίκες. Εύκολες, οικονομικές συνταγές με λίγα και μαμαδίστικα υλικά. Σήμερα λοιπόν θα μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε παραδοσιακή μπλατσάρα με σπανάκι.

Η μπλατσάρα είναι μία πανεύκολη πίτα χωρίς φύλλο και είναι ιδανική για αρχάριες μαγείρισσες. Είναι η τέλεια ιδέα για το σχολικό κολατσιό, για το πρωινό μας ή ακόμη και το απογευματινό. Αξίζει να την δοκιμάσετε και θέλουμε να μοιραστείτε εικόνες και εντυπώσεις μαζί μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπλατσάρα:

Μπλατσάρα-συνταγή-

Εκτέλεση για την προετοιμασία της

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, την θρυμματισμένη φέτα, τον ψιλό τραχανά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σκεπασμένα, μέχρι να κάνουμε τον χυλό.

Δείτε ακόμα Εύκολη σπανακόπιτα για το σχολείο

Μπλατσάρα για το σχολικό κολατσιό

Εκτέλεση για τον χυλό της μπλατσάρα

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το στραγγιστό γιαούρτι, το αυτό, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό που να στέκεται.

Εκτέλεση για την μπλατσάρα

Αρχικά λαδώνουμε αρκετά ένα ταψί 32×24 και ρίχνουμε στο ταψί λίγο σιμιγδάλι, για να πάει παντού. Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυλό περίπου, ίσα να στρώσουμε τον πάτο του ταψιού, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα.

Από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και το πατάμε ελαφρώς με την παλάμη μας για να ισιώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυλό. Αραιώνουμε με το νερό για να γίνει σχετικά αραιός, ανακατεύουμε και ρίχνουμε παντού από τα χόρτα.

Τόσο ώστε να έχουμε μία λεπτή στρώση με την βοήθεια των χεριών σας φυσικά. Μπορεί να μην τον πάρει όλο τον χυλό που μας έμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω εστία, μέχρι να πατήσει καλά και να ξεροψηθεί ο πάτος.

Μπλατσάρα για το σχολικό κολατσιό

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αν δεν έχει πάρει πολύ χρώμα από πάνω, ανεβάζουμε το ταψί, στην μεσαία σχάρα ή βάζουμε τον φούρνο στο τέλος, μόνο εστία πάνω. Μόλις πάρει χρώμα απολαμβάνουμε.

 

 

Tips για την μπλατσάρα

Εκτός από σπανάκι μπορούμε να βάλουμε κι άλλα χορταρικά εποχής. Το αλάτι θέλει προσοχή, λόγω της φέτας. Ο δυόσμος μπορεί να είναι ξερός ή φρέσκος.

Μπλατσάρα-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close