Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα μπουρέκια στο τηγάνι με κιμά σαν λουκουμάδες για το ταπεράκι της παραλίας ή ακόμη και για τα τραπέζια μας.

Υλικά:

Για την γέμιση :

Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι οι λουκουμάδες παραλίας γίνονται το αγαπημένο μας γλυκό. Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε μπουρέκια με κιμά, πικάντικα και πεντανόστιμα, σα λουκουμάδες! Είναι φανταστικά, σκέτος αφρός και μπορείτε να τα γεμίσετε και με πουρέ πατάτας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπουρέκια

Μπουρέκια-με κιμά-συνταγή-

Εκτέλεση για τον κιμά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να γίνει γκρι. Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.

Μπουρέκια-με κιμά-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη για περίπου 40 λεπτά σκεπασμένη.

Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο σπορέλαιο και λαδώνουμε τη λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα κάθε μπαλάκι ζύμης και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Πατάμε με τα χέρια μας τα κομμάτια της ζύμης έτσι ώστε να ανοίξουν και να έχουν ένα στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 10 εκατοστών.

Δείτε ακόμα Γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά

Κάνουμε με τα δάχτυλα μας μια τρύπα στη μέση και απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι έτσι ώστε να ανοίξει η τρύπα και να δημιουργήσουμε το μπουρέκι. Βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε. Τηγανίζουμε σε λίγο σπορέλαιο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το κάθε μπουρέκι.

Μπουρέκια-με κιμά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Simionidou

 Ανατολιτικο Λαχταριστό μαντί (Tatar burek)

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr