Μπριός-λαγουδάκια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα γλυκά ψωμάκια μπριός λαγουδάκια, για το παιδικό πάρτι την περίοδο του Πάσχα ή για να φάνε πιο εύκολα τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό. Και για το Πασχαλινό τραπέζι από τη φίλη μας Kaiti Vasilopoulou.

 

Μπριός βουτύρου σε ρολά

 

Το Πάσχα πλησιάζει και σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για αφράτα ψωμάκια μπριός σε σχήμα λαγουδάκια. Είναι μία τέλεια ιδέα για το παιδικό πάρτι τη περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο, σαν ορεκτικό στο Πασχαλινό τραπέζι αλλά και για τα σάντουιτς των παιδιών στο σχολείο, που δεν τρώνε εύκολα. Θα τα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπριός λαγουδάκια:

Μπριός-λαγουδάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μπριός λαγουδάκια

Αρχικά ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε και διαλύουμε στο μείγμα την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το αυγό ανακατεύοντας πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια τα οποία τα ζυγίζουμε και πρέπει να έχουν το ίδιο βάρος.

Έπειτα κόβουμε και 1/3 του κάθε κομματιού για αυτιά, που κι αυτά προσπαθούμε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Βάζουμε τα ψωμάκια σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα και κολλάμε σε κάθε ψωμάκι τα αυτιά.

 

Σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο

 

Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, τον οποίο τον χτυπήσαμε με το φρέσκο γάλα και τη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20-25 λεπτά. Έπειτα λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και κάνουμε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα κλπ, στα κρύα ψωμάκια.

Μπριός-λαγουδάκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close