Αφράτα γλυκά βουτυρένια μπριός φόρμας που μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή και με μαρμελάδα ή κάποια πραλίνα, για το σχολείο, το κολατσιό στη δουλειά αλλά και την παραλία!
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι χλιαρό
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρούχο γάλα 4 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 530 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- βιτάμ 1/4 της κούπας ρευστό
Υλικά
Τα μπριός είναι τα αφράτα αυτά ψωμάκια που εμείς τα μάθαμε από τα burgers αλλά πλέον μπορείς να τα δοκιμάσεις σε πολλές εκδόσεις. Όπως και σε γλυκιά έκδοση όπως είναι τα συγκεκριμένα. Τρώγονται και σκέτα, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκά, αλλά πιο ουδέτερα.
Δείτε ακόμα Μαλακά ψωμάκια μπριός της Γκόλφως
Όμως αν θέλετε ένα ορίτζιναλ γλυκό μπορεί σε κάθε περίπτωση να τα γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδες της αρεσκείας σας και γενικά με πραλίνες φτιάχνοντας τα δικά σας μπριός…κρουασάν. Για το σχολείο, την παραλία αλλά και τους μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Βουτυρένια μπριός φόρμας
Εκτέλεση για τα Βουτυρένια μπριός φόρμας
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, το αυγό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και το βιτάμ, ρευστό και όχι καυτό.
Ζυμώνουμε και όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, κάνουμε ρολό και κόβουμε κομμάτια που τα ενώνουμε στη φόρμα.
Δείτε ακόμα Σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο
Αλείφουμε το μπριός με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθούν, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Παλμιρα Αριστου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες