Υλικά:
- κανελόνια 15
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- μελιτζάνα 1
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- μανιταρια 2 πορτο μπέλο
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια κονκασέ
- μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 100 γραμμάρια
- δυοσμος 1/2 κουταλιά της σούπας
Για την μπεσαμέλ:
- γάλα βρώμης 600 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης φτιάχνει για εμάς νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή του ονείρου αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας.
Μπορεί να διανύουμε περίοδο Σαρακοστής όμως στα Κυριακάτικα τραπέζια μας σίγουρα θέλουμε κάτι πιο νόστιμο και γιορτινό για να το απολαύσουμε μαζί με την οικογένειά μας. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε κανελόνια του ονείρου για την Σαρακοστή.
Δείτε ακόμα Κανελόνια καρμπονάρα για το μπουφε σας
Εμείς τα δοκιμάσαμε και είναι πραγματικά άπαιχτα! Ο Παναγιώτης Παπαδάκης έβαλε όλη του την φαντασία και ετοίμασε για εμάς κανελόνια που αν τα δοκιμάσουμε θα τα τρώμε όλο τον χρόνο, ακόμη κι αν δεν νηστεύουμε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή

INGREDIENTS
15 cannelloni 1 medium onion 1 eggplant 4 tbsp olive oil 1 red pepper 1 green pepper 2 portobello mushrooms 400 g canned tomatoes 1 tsp honey 1/2 tsp garlic powder Pepper 1 tsp salt 100 g water Spearmint leaves ————————————————— 600 g oat drink 50 g plain flour 1 tsp salt 2 tbsp olive oil Nutmeg —————————————————– 25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
15 Cannelloni 1 mittelgroße Zwiebel 1 Aubergine 4 EL Olivenöl 1 rote Paprika 1 grüne Paprika 2 Portobello-Pilze 400 g Dosentomaten 1 TL Honig 1/2 TL Knoblauchpulver Pfeffer 1 TL Salz 100 g Wasser Spearmintblätter ————————————————– – 600 g Haferdrink 50 g einfaches Mehl 1 TL Salz 2 EL Olivenöl Muskatnuss ————————————————– — 25x30cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
4-5 Μερίδες

Εκτέλεση για τα νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το σκόρδο σκόνη, το μέλι , τα 300 γραμμάρια ντομάτας κονκασέ, το νερό , τον δυόσμο και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. βάζουμε στον πάτο τα 100 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με τα λαχανικά, βιάζοντάς τα κατά μήκος σε σειρά. Τα κανελόνια τα γεμίζουμε πολύ εύκολα σπρώχνοντας με μια κουτάλα ελαφρώς το μείγμα.

Την γέμιση που περίσσεψε την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα κανελόνια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα βρώμης, το αλεύρι ,το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος γεμιστά με τυριά & παριζάκι

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια ,στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε!! Αυτά τα νηστίσιμα κανελόνια θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr