Συνταγή για σπιτικό νηστίσιμο κίτρινο τυρί με λίγες θερμίδες και…vegan που λιώνει και τρίβεται στο φαγητό . Χωρίς συντηρητικά και ιδανικό και για παιδιά.
- κάσιους 150 γρ. ωμά
- νερό 80 ml.
- χυμός 5 κ.σ. λεμονιού
- λαδι καρύδας 2 κ.σ.
- ταχίνι 60 γρ.
- καρότο 1/2 (γύρω στα 30 γρ.) καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
- αλατι 2μιση κ.γ.
- πάπρικα 1/4 κ.γ. καπνιστή
- πιπέρι 1/8 κ.γ. μαύρο
- μουσταρδα 1 κ.σ. Dijon
- μαγιά 1/4 φλ. διατροφική
- σκορδο 1 κ.γ. σε σκόνη
- νερό 240 ml.
- αγάρ αγάρ 1 κ.σ. σε σκόνη
Υλικά
Σίγουρα είναι ένα πεντανόστιμο vegan κίτρινο τυρί με λίγες θερμίδες που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα κοινά κίτρινα τυριά που αγοράζουμε από το supermarket.
Γίνεται σε μόλις 15 λεπτά με κάσιους για βασικό συστατικό.
Δείτε ακόμα Oλες οι συνταγές για την πιο νόστιμη Καθαρά Δευτέρα
Αυτό το νηστίσιμο κίτρινο τυρί έχει μεγάλη νοστιμιά και έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το κλασικό. Λιώνει και μπορούμε να το φάμε ωμό ή και μαγειρεμένο. Είναι μία πολύ νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση του τυριού για τους vegan και τους ανθρώπους που νηστεύουν ή προσπαθούν να προσέξουν την διατροφή τους. Διαβάστε παρακάτω:
Αυτό το τυρί είναι και νηστίσιμο και vegan. Είναι γεμάτο αρώματα, υπέροχη γεύση τυριού και πολύ εύκολο να το φτιάξετε.
Είναι σκληρό αλλά κόβεται εύκολα σε φέτες ενώ είναι πολύ νόστιμο και ψημένο γιατί λιώνει υπέροχα. Από την άλλη μπορείτε να το αλείψετε ακόμα και σε κράκερ και να το απολαύσετε και έτσι.
Παρόλο που τη συγκεκριμένη συνταγή την φτιάχνω αρκετά χρόνια, δεν είναι δική μου και θα πρέπει να δώσω τα credits σε μια από τις αγαπημένες μου food bloggers Alison Andrews.
Τα κάσιους
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και δεν απαιτεί να μουλιάσετε τα κάσιους. Μπορείτε κατευθείαν να τα ρίξετε στο μπλέντερ.
Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ και φοβάστε ότι θα το χαλάσετε τοτε μπορείτε να μουλιάσετε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.
Το άγαρ άγαρ
Είναι το πιο σημαντικό υλικό για να φτιάξετε το πιο τέλειο νηστίσιμο κίτρινο τυρί. Είναι αυτό που θα κάνει το τυρί να σταθεί και να σταθεροποιηθεί. Το άγαρ άγαρ είναι ένα δημοφιλές συστατικό της ασιατικής κουζίνας εδώ και αιώνες. Σήμερα, είναι πιο φημισμένο ως μια χορτοφαγική και vegan εναλλακτική λύση της ζωικής ζελατίνης.
Το άγαρ δεν έχει θερμίδες, δεν περιέχει υδατάνθρακες, ζάχαρη και λίπος και είναι πλούσιο σε ίνες (80%). Δεν περιέχει άμυλο, σόγια, καλαμπόκι, γλουτένη, σιτάρι, γάλα, αυγό και συντηρητικά.
Υπάρχουν δύο είδη άγαρ άγαρ. Υπάρχει σε νιφάδες και σε σκόνη. Εμείς θέλουμε άγαρ άγαρ σε σκόνη. Αν έχετε νιφάδες τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τριπλάσια ποσότητα για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα.
Μπορεί να τριφτεί αυτό το τυρί;
Ναι μπορείτε να το τρίψετε και είναι αρκετά σκληρό για να τριφτεί. Απλά αφήστε το μια μέρα και τρίψτε το την επόμενη για να έχει σταθεροποιηθεί ακόμα πιο καλά.
Λιώνει το σπιτικό νηστίσιμο κίτρινο τυρί ;
Ναι μπορεί να λιώσει. Μπορείτε να το βάλετε σε πίτσα ή να το ρίξετε πάνω στα μακαρόνια σας.
Πόσο μπορείτε να διατηρήσετε το σπιτικό νηστίσιμο κίτρινο τυρί ;
Mπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα. Επίσης μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη.
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 600 γρ. τυρί. Μια μερίδα τυρί 30 γρ. έχει 73 θερμίδες.
Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
20 μερίδες
73 θερμίδες
Το πιο νόστιμο νηστίσιμο σπιτικό τυρί που μπορείτε να ετοιμάσετε σε 10-15 λεπτά.
Εκτέλεση για σπιτικό νηστίσιμο κίτρινο τυρί με λίγες θερμίδες
Ξεκινήστε ρίχνοντας τα κάσιους, τα 80 ml νερό, τον χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας, το ταχίνι, το καρότο, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι, την μουστάρδα, την διατροφική μαγιά και το σκόρδο σε σκόνη στο μπλέντερ. Χτυπήστε καλά. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Ρίξτε τα 240 ml νερό και το άγαρ άγαρ σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε τα να πάρουν μια βράδη. Βράστε για 1 λεπτό (με το ρολόι) ανακατεύοντας συνεχώς και μετά από 1 λεπτό βγάλτε από το μάτι και ρίξτε μέσα στο μπλέντερ.
Χτυπήστε καλά. Βγάλτε αμέσως από το μπλέντερ γιατί το νηστίσιμο τυρί θα αρχίσει αμέσως να σταθεροποιείται. Ρίξτε το τυρί σε ένα στρογγυλό μπολ, τάπερ ή όπου αλλού θέλετε αφού πρώτα το αλείψετε με ελαιόλαδο.
Βάλτε στο ψυγείο. Αφήστε για λίγο. Για να βγάλετε το τυρί από το σκεύος απλά αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο.
Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ
Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ
Η συνταγή ανέβηκε στο site της Emily Vagia mrssoupe.com
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες