Ογκρατέν -τορτίγιες-

Ογκρατέν τορτίγιες . Ογκρατέν με τορτίγιες, γεμιστές με καλαμπόκι, μαϊντανό, κέτσαπ, μουστάρδα, μορταδέλα, τυρί κρέμα και μιξ τυριών.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα ξεχωριστό ογκρατέν με τορτίγιες. Θα γεμίσουμε τις τορτίγιες με καλαμπόκι, μαϊντανό, τυρί κρέμα, μουστάρδα, κέτσαπ, μορταδέλα, μιξ τυριών και μερικά ακόμη απλά υλικά. Θα αλείψουμε τις Ογκρατέν τορτίγιες με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και θα τις πασπαλίσουμε με έξτρα μιξ τυριών και θα τις ψήσουμε στον φούρνο.

Το μυστικό βέβαια είναι να τις ψήσουμε στη ξυλόσομπα διότι γίνονται γρήγορα και έχουν άλλη νοστιμιά. Όμως αν δεν έχετε ξυλόσομπα μπορείτε σίγουρα να τις απολαύσετε και στον κλασικό φούρνο. Εμείς τις δοκιμάσαμε και με τους δύο τρόπους και είναι το ίδιο απολαυστικές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ογκρατέν τορτίγιες:

Ογκρατέν-τορτίγιες-στο φούρνο-συνταγή-

Εκτέλεση για τις ογκρατέν τορτίγιες:

Κόβουμε σε ένα μπολ την μορταδέλα σε φέτες και την ανακατεύουμε με το μιξ τυριών, το τυρί κρέμα, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, την φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, την ρίγανη, το μπούκοβο, την μουστάρδα και την κέτσαπ.

Αφού ανακατέψουμε το μείγμα μας γεμίζουμε τις τορτίγιες μας και τις ρολάρουμε. Τις κλείνουμε προσεκτικά στις άκρες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Αλμυρές και γλυκές τορτίγιες από το Live Kitchen

Αλείφουμε τις τορτίγιες από πάνω με φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας μας και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο μιξ τυριών. Τις ψήνουμε στην ξυλόσομπα για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Tips για τις Ογκρατέν τορτίγιες

Μπορούμε να βάλουμε στο πασπάλισμα όσο μιξ τυριών μας αρέσει. Η σάλτσα ντομάτας είναι της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τις ψήσουμε και σε κανονικό φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Ογκρατέν-τορτίγιες-στο φούρνο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close