Πανεύκολο, Αφράτο Κέικ Λεμονιού (Φανταστικό Λεμονογλυκό) – Delicious Lemon Cake

Κέικ λεμονιού, αφράτο και εύκολο στην εκτέλεση. Με μαρέγκα, άχνη ζάχαρη και λεμόνι γίνεται ένα κέικ σαν αφρός για τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητάνε συνέχεια! Θα πλημμυρίσει το σπίτι με άρωμα λεμονιού

Υλικά (Ingredients):

-225 γρ. ηλιέλαιο (225 gr. sunflower oil)
-350 γρ. ζάχαρη (350 gr. sugar)
-1 κ.γ. αλάτι (1 tsp. salt)
-4 αυγά (4 eggs)
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tsp. baking powder)
-360 γρ. αλεύρι (360 gr. flour)
-225 γρ. γάλα (225 gr. milk)
-ξύσμα από 2 λεμόνια (zest from 2 lemons)

Για τη μαρέγκα (For the meringue):

-100 γρ. ασπράδια βιολογικών αυγών (100 gr. egg whites from organic eggs)
-1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
-100 γρ. ζάχαρη (100 gr. sugar)
-100 γρ. άχνη (100 gr. powdered sugar)

Δείτε επίσης Το πιο εύκολο και τραγανό Γαλακτομπούρεκο – Galaktoboureko


Close