Κέικ λεμονιού, αφράτο και εύκολο στην εκτέλεση. Με μαρέγκα, άχνη ζάχαρη και λεμόνι γίνεται ένα κέικ σαν αφρός για τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητάνε συνέχεια! Θα πλημμυρίσει το σπίτι με άρωμα λεμονιού
- ηλιέλαιο 225 γρ.
- ζαχαρη 350 γρ.
- αλατι 1 κ.γ.
- αυγα 4
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
- αλευρι 360 γρ.
- γάλα 225 γρ.
- λεμονι ξύσμα από 2
Υλικά
- αυγα 100 γρ. ασπράδια βιολογικών
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 100 γρ.
- ζάχαρη άχνη 100 γρ.
Για τη μαρέγκα
Ingredients:
225 gr. sunflower oil
350 gr. sugar
1 tsp. salt
4 eggs
2 tsp. baking powder
360 gr. flour
225 gr. milk
zest from 2 lemons
For the meringue:
100 gr. egg whites from organic eggs
1 pinch of salt
100 gr. sugar
100 gr. powdered sugar
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα