συνταγή-για-παραδοσιακή-λαγάνα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Παραδοσιακή λαγάνα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Παραδοσιακή λαγάνα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με ταχίνι για την Καθαρά Δευτέρα.

    Για το άλειμμα

  • μελι 1 κουταλιά της σούπας
  • νερό Λίγο

Η λαγάνα είναι παράδοση στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Την φετινή Καθαρά Δευτέρα δεν χρειάζεται να αγοράσουμε την λαγάνα από τον φούρνο, διότι θα την φτιάξουμε μόνοι μας σπίτι με λίγα, οικονομικά και απλά υλικά. Η Παραδοσιακή λαγάνα από τον  Παναγιώτη Παπαδάκη είναι γεγονός και είναι πιο νόστιμη και από του φούρνου.

Η σημερινή μας συνταγή για λαγάνα είναι παραδοσιακή αφού περιέχει ταχίνι. Θα την αλείψουμε με νερό και μέλι για να αποκτήσει αυτή την ιδιαίτερη γεύση της λαγάνας που τόσο αγαπάμε. Μία πανεύκολη συνταγή για Παραδοσιακή λαγάνα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη  που θα σας κάνει να μην ξανά αγοράσετε λαγάνα ποτέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Παραδοσιακή λαγάνα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη:

συνταγή-για-παραδοσιακή-λαγάνα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Φτιάξτε εύκολη Λαγάνα , λαγάνα ,Lagana χωρίς μίξερ απλά με 1 κουτάλι!! Παραδοσιακή όπως πρέπει να είναι, όχι ψωμένια!! Εύκολη συνταγή χωρίς ζύμωμα!!

INGREDIENTS

400 g plain flour
9 g dry yeast
1 tsp sugar
250 g water
1 tsp salt
2 tbsp tahini
——————————-
A little olive oil
Sesame
——————————–
1 tbsp honey
A little water

GERMAN

ZUTATEN

400 g einfaches Mehl
9 g Trockenhefe
1 TL Zucker
250 g Wasser
1 TL Salz
2 EL Tahini
——————————-
Ein wenig Olivenöl
Sesam
———————————
1 EL Honig
Ein wenig Wasser

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη . Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 βαθμούς Κελσίου. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

συνταγή-για-παραδοσιακή-λαγάνα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει , την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

Δείτε ακόμα Εύκολη Λαγάνα Χωρίς Μίξερ και Χωρίς Ζύμωμα

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

συνταγή-για-παραδοσιακή-λαγάνα-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-

Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή λαγάνα είναι έτοιμη να την απολαύσετε χωρίς μίξερ και πλάστη και χωρίς κόπο. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο οικογενειακό σας τραπέζι!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close