παραδοσιακή-λαγάνα-συνταγή-

Συνταγή για λαγάνα με τραγανή κόρα και αφράτη ζύμη για βούτες στην ταραμοσαλάτα στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας, με τη παραδοσιακή συνταγή της μαμάς

από τη φίλη μας Litsa Litsaki.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι 300 γραμμάρια

 

Συνταγή για σπιτική λαγάνα

 

Δεν μπορεί να λείπει η παραδοσιακή λαγάνα από το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Γι’ αυτό και βρήκαμε για εσάς συνταγή για παραδοσιακές λαγάνες με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Πανεύκολες και με οικονομικά υλικά, αυτή η λαγάνα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη παραδοσιακή λαγάνα της γιαγιάς:

παραδοσιακή-λαγάνα-συνταγή-

Εκτέλεση για τη παραδοσιακή λαγάνα της γιαγιάς

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα σκεπασμένη και έπειτα τη μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο τον έχουμε αλευρώσει. Ζυμώνουμε σε λαγάνες και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη.

παραδοσιακή-λαγάνα-συνταγή-

Η λαγάνα της Βέφας

 

Κάνουμε βαθουλώματα στη λαγάνα με τα δάχτυλα και την αλείφουμε με το ζαχαρόνερο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά, ανάλογα και το φούρνο.

Tips για τη παραδοσιακή λαγάνα της γιαγιάς

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλεύρι θέλουμε. Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 50 γραμμάρια νωπή μαγιά.

παραδοσιακή-λαγάνα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close