Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα  του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Συνταγή για εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά.Μαγειρίτσα της γιαγιάς χωρίς μυρωδιά με σίγουρη επιτυχία από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα με γευστικά και καλομαγειρεμένα συκωτάκια, χωρίς ίχνος μυρωδιάς, μυρωδάτη με λαχταριστό αυγολέμονο…Η περίφημη μαγειρίτσα της γιαγιάς!

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα είναι η σούπα που όλοι περιμένουν στο τραπέζι της Ανάστασης, την οποία φέτος θα την φτιάξετε πανεύκολα .

Φέτος σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για Μαγειρίτσα! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα  από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη και φτιάξτε φέτος την Παραδοσιακή μαγειρίτσα σαν της γιαγιάς!

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Μερίδες 8  Προετοιμασία  25′    Αναμονή 70′

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Υλικά

Για την μαγειρίτσα
1.200 γρ. συκωταριά αρνίσια
130 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. λευκό κρασί
2 & 1/2 λίτρα νερό
2 κ.γ. αλάτι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
110 γρ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι, ξύσμα
Μαυροπίπερο

Για το αυγολέμονο

2 λεμόνια
2 αυγά

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα την αρνίσια συκωταριά. Αφήνουμε να βράσει για 15′ λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισό σκεπασμένο καπάκι.
Στη συνέχεια πετάμε το νερό και ρίχνουμε τη συκωταριά μέσα σε σουρωτήρι. Τη ξεπλένουμε ελαφρώς με καθαρό νερό και τη τοποθετούμε πάνω σε επιφάνεια κοπής, όπου και την ψιλοκόβουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2′ λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο συκώτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5′ λεπτά.

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Δείτε ακόμη 7 μυστικά για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα! Ακολουθησέ τα και θα γλείφεις τα δαχτυλά σου!

Ρίχνουμε μέσα το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 & 1/2 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 30′ λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5′ λεπτά με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 10′ λεπτά με κλειστό καπάκι.
Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο μαυροπίπερο. Αφήνουμε να κρυώσει 5′ λεπτά.

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Στύβουμε 2 λεμόνια και βάζουμε μαζί με τα αυγά τον χυμό τους στο blender και χτυπάμε.
Χύνουμε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και προσθέτουμε μία κουταλιά από τη μαγειρίτσα σε αυτό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Κρατώντας μία σίτα πάνω από τη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλο το αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτες λεμονιού.

Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Δείτε στο βίντεο όλα τα μυστικά για την Παραδοσιακή μαγειρίτσα της Γιαγιάς

 

 

Close