Πίτα με νόστιμη γέμιση μελιτζάνας ή αλλιώς μελιτζανόπιτα

Παραδοσιακή μελιτζανόπιτα με χειροποίητο φύλλο ! Αυτή η μελιτζανόπιτα είναι η αγαπημένη μας και έχουμε σοβαρό λόγο. Η γέμισή της είναι απλά συγκλονιστική. Με μελιτζάνες, πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδι και κρεμμυδάκι φρέσκο, βασιλικό, αυγά και ντομάτα! Απλά υπέροχη!

Δείτε ακόμα Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο,με τραχανα και φέτα

Όσο για το φύλλο της; Τραγανό και νοστιμότατο. Σε συνδυασμό με αυτή την γέμιση το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό! Είναι απλά υπέροχη και σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Μία υπέροχη πίτα που μπορεί να απογειώσει το τραπέζι σας, σε όλες τις περιστάσεις. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για την γέμιση

Στην αρχή καθαρίζουμε και τρίβουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και ρίχνουμε λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε μισή ώρα το μείγμα μας για να βγάλει τα υγρά του. Πατάμε που και που το μείγμα με ένα κουτάλι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαραθούν. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις μελιτζάνες και την ντομάτα. Όταν το μείγμα μας πιει όλα τα υγρά του, είναι έτοιμο και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τον βασιλικό, τα τυριά, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.

Εκτέλεση για το φύλλο

Αφού βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα μετατρέψουμε σε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια, ανοίγουμε το φύλλο μας. Όταν το ανοίξουμε, το στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει. Μπορούμε να βάλουμε δύο φύλλα κάτω με ελαιόλαδο ανάμεσά τους, την γέμιση και δύο πάνω.

Χαράζουμε την πίτα μας, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, για μία ώρα περίπου.

μελιτζανόπιτα συνταγή μελιτζανόπιτα συνταγή - γέμιση Χειροποίητο φύλλο  Ζύμη για την μελιτζανόπιτα μελιτζανόπιτα συνταγή μελιτζανόπιτα συνταγή μελιτζανόπιτα συνταγή μελιτζανόπιτα συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close