νηστίσιμα-τσουρέκια-με-γάλα αμυγδάλου-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμα, vegan τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου και προζύμι για τη περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για τους vegans που θέλουν να γιορτάσουν εναλλακτικά το Πάσχα. Αφράτα και με ίνες, δεν έχουν διαφορά με τα παραδοσιακά.

Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.

    Για άλειμμα μετά το ψήσιμο

  • μαρμελάδα 1-2 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι
  • νερό 2-3 κουταλιές της σούπας

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια

 

Μπορεί να είστε vegans αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το Πάσχα με τον δικό σας τρόπο. Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε μαζί μία πανεύκολη συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες, για τους vegans το Πάσχα ή την περίοδο της Σαρακοστής, με γάλα αμυγδάλου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου:

νηστίσιμα-τσουρέκια-με-γάλα αμυγδάλου-συνταγή-

Εκτέλεση για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου

Αρχικά ανακατεύουμε τη ξερή μαγιά, με τη ζάχαρη, το αλεύρι για τσουρέκια και το γάλα αμυγδάλου χλιαρό, για να φτιάξουμε το προζύμι και το βάζουμε στην άκρη να διπλασιαστεί.

νηστίσιμα-τσουρέκια-με-γάλα αμυγδάλου-συνταγή-

Έπειτα βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαστίχα, το κάρδαμο, το μαχλέπι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.

 

Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

 

Ζυμώνουμε 2 μεγάλα τσουρέκια μας σε πλεξούδες ή σε ό,τι σχήμα μας βολεύει και τα αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο, διαλύουμε την μαρμελάδα στο νερό, αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρέκια και βάζουμε τα τσουρέκια για λίγο ακόμα στο φούρνο. Έτοιμα.

νηστίσιμα-τσουρέκια-με-γάλα αμυγδάλου-συνταγή-

Tips για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου

Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για τσουρέκια. Αντί για 140 γραμμάρια ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη. Η μαρμελάδα στο άλειμμα μετά το ψήσιμο είναι προαιρετικό. Το μαχλέπι είναι προαιρετικό.

νηστίσιμα-τσουρέκια-με-γάλα αμυγδάλου-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close